Verslag Gamescom persconferentie Microsoft

Verslag Gamescom persconferentie Microsoft

Oh, de Gamescom. Je was vroeger misschien maar een lullig evenementje, maar tegenwoordig stel je toch behoorlijk wat voor. Je krijgt zelfs allemaal eigen persconferenties! Microsoft trapte de Gamescom 2014 in ieder geval af met een persconferentie en ik zet al het nieuws uit deze persconferentie voor je op een rijtje!

Assassin’s Creed: Unity werd op de E3 met allemaal awards overladen. Waar sommige gamers de serie al half hadden begraven, liet Ubisoft nog maar eens zien dat de serie nog heel veel potentie heeft. Unity opende dan ook de persconferentie van Microsoft. Waar we deze keer helaas geen gameplay zagen, leverde Ubisoft wel een prachtige trailer af. Hieruit bleek maar weer eens dat Ubisoft uitblinkt in het neerzetten van een fantastische sfeer. Dan over naar een andere topper waarmee Microsoft de show begon: FIFA 15. De game wil het kampioenschap der footies opnieuw domineren en EA Sports heeft daar een hoop bekende namen voor gebruikt. Opnieuw zijn de legendarische spelers voor FIFA Ultimate Team exclusief beschikbaar voor de Xbox. Maar liefst tien nieuwe legendes worden toegevoegd aan de huidige legendes. Een van die nieuwe legendes is Peter Schmeichel, die dit ook nog eens persoonlijk kwam vertellen. Andere nieuwe spelers zijn de Laudrups, Roberto Carlo, Laurent Blanc en Sir Bobby Moore. Helaas geen Nederlanders of Belgen in het nieuwe gezelschap. Heb je nog geen Xbox One, dan kun je ook nog eens een FIFA 15-bundel scoren.
Het is misschien een beetje afgekeken van Sony, maar ook Microsoft zet tegenwoordig hoog in op de indies. Tijdens de E3 zagen we al het label ID@Xbox en ook tijdens de Gamescom krijgen we dit label opnieuw te zien. Eén van de titels die we te zien kregen was Goat Simulator, maar ook The Escapists zag er goed uit. Van de indies ging Microsoft naar een titel die bedragen ophaalt waar indies alleen maar van kunnen dromen: Call of Duty. Gisteren zagen we al de multiplayer-reveal van Advanced Warfare, maar tijdens deze persconferentie kregen we de singleplayer te zien. In het level ‘Collapse’ loopt het niet helemaal goed af met de Golden Gate Bridge, maar qua grafische pracht zit het in ieder geval wel helemaal goed.

Na het geweld van Call of Duty was het voornamelijk nog maar exclusief voor Xbox wat de klok sloeg. Waar bekend werd dat Evolve een exclusieve Xbox One bèta krijgt in januari 2015, was het volgende nieuws toch nog wat schokkender. De opvolger van het fantastische Tomb Raider, Rise of the Tomb Raider, komt namelijk exclusief richting de Xbox One. PlayStation-bezitters met een crush op Lara Croft moeten dus helaas ergens anders hun heil zoeken. Op Twitter barstte het na deze aankondiging in ieder geval flink los, voornamelijk vanwege een heleboel teleurgestelde PlayStation-fans.

Dan misschien wel over naar het hoogtepunt van de presentatie: Microsoft liet de eerste gameplaybeelden van Quantum Break zien. In deze game, waar tijd compleet anders is dan we het kennen, kan het hoofdpersonage de tijd stilzetten. Ook valt de tijd af en toe geheel stil, maar tijdens deze momenten is het hoofdpersonage niet de enige die daar geen last van heeft. Een aantal bad-guys in een EXO-suit kunnen ook gewoon vrolijk door blijven gaan en maken het de speler flink lastig. Vooral grafisch zag Quantum Break er erg goed uit en is het dus zeker de moeite waard om eens de trailer te bekijken. En over bad-guys gesproken, in Fable Legends kun je ook een slechterik spelen. Bovendien is Fable Legends een Xbox exclusive, dus je kunt als Xbox One bezitter je lol op!
De game die mij (en met mij een hoop anderen) het meest heeft verrast, is Screamride. Deze game, van de makers van Rollercoaster Tycoon komt ook exclusief naar de Xbox One en de Xbox 360. In deze game kun je het pretpark van de toekomst bouwen. Maak een hoop futuristische achtbanen en speel met de wetten van de zwaartekracht. Misschien is het nog veel leuker om deze achtbanen te laten crashen, iets wat de trailer in ieder geval heel erg aanmoedigde. Fans van snelheid hoefden het niet alleen met Screamride te stellen, maar kregen ook nog een hoop nieuws uit de Forza Motorsport-hoek. Forza Motorsport 5 krijgt een aantal auto’s als gratis DLC, terwijl Forza Horizon 2 een mooie trailer kreeg. Ondertussen werden er ook nog een aantal trailers van Ori and the Blind Forest en Sunset Overdrive getoond.

Als absolute afsluiter van de persconferentie kwam Microsoft met een heleboel Halo-nieuws. Allereerst is daar The Halo Channel, misschien wel het beste te omschrijven als Netflix voor Halo-fans. Op dit kanaal kun je exclusieve content bekijken, waaronder Halo: Nightfall, maar er zullen ook online games van je vrienden te zien zijn. Daarna werden Halo 2-fans lekker gemaakt met een vernieuwde versie van de legendarische Sanctuary-map. We zagen hoe een aantal Halo-toppers het tegen elkaar opnamen op deze map. Als klapper kregen we ook nog meer details over de Halo 5 multiplayer bèta. Deze gaat 29 december van start en zal drie weken duren. Als je The Master Chief-collectie koopt kun je met zeven verschillende maps aan de slag.

Tot zo ver Microsoft, maar blijf GameParty in de gaten houden. Wij houden je gedurende de Gamescom op de hoogte van al het nieuws. Dat doen we vanaf de redactie in Nederland, maar ook met ons team in Duitsland. Zij zullen je voorzien van hands-ons en previews van de heetste najaarstoppers.

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.