Up2Date, 21 oktober 2018: autumn is here!

Up2Date, 21 oktober 2018: autumn is here!

Oh jongens, het is weer die heerlijke periode van het jaar. Net zozeer als naar de zomer leef ik ook altijd toe naar het najaar. Deels vanwege de lengende dagen en de bijkomende gezelligheid, maar natuurlijk nog veel meer vanwege alle grote gamereleases die steevast in deze periode gepland staan. In deze Up2Date dan ook nieuw over andere een hele grote release van volgende week: Red Dead Redemption 2.

Update brengt toernooien naar Fortnite
Eindelijk beginnen eSports een beetje voet aan de grond te krijgen. Wereldwijd is deze tak van sport al hard gegroeid, maar met name in de Benelux is de populariteit ervan de laatste tijd sterk groeiende. Dan kunnen we gelijk een parallel trekken naar het Battle Royale-genre, waar ook steeds meer gamers ‘into’ zijn. Afgelopen week werd een nieuwtje wereldkundig waarin beide gecombineerd worden. Fortnite, een van de populairste Battle Royale-games, heeft namelijk een update gekregen die de mogelijkheid om toernooien te spelen naar de game brengt. Hierdoor kun je het als ‘huis-tuin-en-keuken gamer’ opnemen tegen pro’s en natuurlijk ook tegen elkaar, en daar zelfs prijzen mee winnen. Punten in het toernooi zijn te verzamelen door kills, maar ook aan de hand van de plek waarop je eindigt in een game. Op dit moment zijn door uitgever Epic zes toernooien aangekondigd die twee tot vijf dagen duren, maar dat worden er in de toekomst natuurlijk meer. Om de competitie eerlijk te houden zullen spelers met verschillende controls (muis/toetsenbord, controller en touchscreen) alleen maar tegenstanders met dezelfde input krijgen.
Master-trainers voor Pokémon Let’s Go post-game onthuld
Met de heersende hype rondom de aankomende Pokémon Let’s Go-games zou je bijna vergeten dat deze op Pokémon Yellow gebaseerde titels gericht zijn op mensen die Pokémon Go spelen. En niet op old school Pokémon-fans, die moeten nog een jaartje langer wachten voor een nieuwe core-game. Echter om deze groep spelers ook tevreden te houden, komt er in Pokémon Let’s Go een post-game, waarin je na het uitspelen van de main game extra uitdagingen voor je kiezen krijgt in de vorm van master trainers. In totaal zullen er 151 in de game verschijnen en tegen allemaal speel je een één op één gevecht zonder items. Check de trailer hierboven voor meer info.

Red Read Redemption 2 krijgt lanceertrailer; bevat 65 uur gameplay
Hoewel we er een paar jaar geleden misschien vanuit gingen dat er eerder een GTA 6 zou zijn dan een nieuwe Red Dead-game, blijkt het tegenovergestelde vanaf komende vrijdag waarheid te zijn. Het script van het spel telt in totaal zo’n 2000 bladzijden en ruim duizend acteur hebben aan de game meegewerkt, dus dat het een productie van formaat is, is wel duidelijk. In totaal kan je je met alle missies 65 uur bezig houden aldus Rockstar, en dan is de gameplay van het in november te verschijnen Red Dead Online uiteraard nog niet eens meegeteld. Onderstaande launchtrailer hypet ons nog eens op om de portemonnee te trekken over een paar dagen. Of nu direct al wanneer je wilt, want de game is al te pre-loaden op je Xbox One of PlayStation 4.
Usain Bolt komt mogelijk naar FIFA 19
De snelste man ter wereld heeft zijn focus tegenwoordig verlegd van de atletiekbaan naar het voetbalveld. Hij is hard op weg om profvoetballer te worden en zodoende misschien wel zijn opwachting te maken in FIFA 19. Alleen al gezien de snelheid van Bolt zou dit voor gamers goed nieuws zijn, alleen EA houdt de boot nog even af. Zij willen dat Bolt eerst een profcontract ondertekent alvorens hem in de game de stoppen. In de toekomst zou dit kunnen gebeuren door middel van een update of uitbreiding.

PlayStation 4-exclusive Days Gone wederom uitgesteld
Het ontwikkelproces van de open-wereld survivalgame lijkt niet van een leien dakje te gaan. In eerste instantie zou hij nog dit jaar uitkomen, maar dat gaat men niet halen. Er moeten nog wat plooien gladgestreken worden om een zo goed mogelijke game-ervaring neer te zetten, aldus de ontwikkelaar. De datum dat het nu allemaal moet gaan gebeuren is 26 april 2019. Even terugdenkend aan een andere first party game van Sony die dergelijk uitstel kreeg (Horizon: Zero Dawn werd ook uitgesteld van het najaar naar het voorjaar) hoeft dat de game absoluut geen windeieren te leggen…

Afgelopen week op GameParty hadden we de terugkeer van een jaarlijks hoogtepuntje, al zeggen we het zelf. Onze sterschrijfster Eefje heeft weer met alle liefde een heerlijke warme winterse multiplayer-feature voor je gebakken om je te voorzien van wat winterse game-inspiratie. Ondergetekende was geinspireerd door een artikel dat collega Robin eerder al schreef. Net als hij speel ook ik nog steeds Forza Horizon 3, en allebei doen we dat met verschillende redenen…

De laatste Up2Date geschreven vóór de release van Red Dead Redemption 2. Het voelt een beetje als voor en na de milleniumwisseling van bjna negentien jaar geleden. We hopen dat je ervan genoten hebt, tot volgende week!

Hardcore casual gamer en graphicshoer. Hartje racing/action/adventure met een voorliefde voor sfeer. Schrijft niet alleen zelf, maar eindredacteert ook stukjes van anderen. Daarnaast groot consument van films, series en chocolade(rozijnen).