Up2Date, 9 oktober 2016: Beyond Good and Evil 2 komt!

Up2Date, 9 oktober 2016: Beyond Good and Evil 2 komt!

Cocktailtje, schaaltje nootjes, rustgevende muziek, zonsondergang. Ultieme ontspanning. Wat mis je nog? Een nieuwe Up2Date!

Infinity Warfare-disc verplicht om Modern Warfare-remaster te spelen
Kan je je het nog herinneren? De tijd dat je een cartridge of schijfje in je console stak en dat je gewoon kom gamen? Niks patches, downloads of andere rare dingen. Gewoon game erin en gaan. Op dat gebied bereikt Activision een nieuw dieptepunt als je het mij vraagt. Eerder werd al bekend dat de remaster van Call of Duty Modern Warfare alleen verkrijgbaar is door de Legacy Edition van Call of Duty Infinite Warfare te komen. Sommige gamers die alleen eerstgenoemde game willen, dachten slim te zijn door die Legacy Edition te kopen en vervolgens de Infinite Warfare-disc te verkopen, maar die vlieger gaat niet op. Om de remaster te kunnen spelen, moet namelijk de disc van Infinite Warfare in je console zitten. Flink wat duiten dus als je alleen geïnteresseerd bent in de remaster.

Eerste singleplayer-footage van Battlefield 1
De Battlefield-franchise heeft zijn goede naam verworven door een zeer sterke multi-player ervaring neer te zetten. De singleplayer-gameplay was vaak van minder niveau, al leek DICE met Battlefield 4 aardig op de goede weg. Nu er met Battlefield 1 voor het eerst in jaren weer een shooter komt die zich niet in de moderne tijd afspeelt, lijkt de druk om ook een goede singleplayer-ervaring neer te zetten hoger dan ooit. Twee weken voor de release van de uiteindelijke game krijgen we eindelijk een eerste blik wat DICE op dat gebied voor ons in petto heeft.
Mod-support Fallout 4 en Skyrim komt alsnog naar PS4
Het heeft de nodige voeten in de aarde gehad. Eerst niet, toen wel, toen uiteindelijk zonder reden toch weer niet. En nu uiteindelijk alsnog. Mod-support voor Fallout 4 op de PS4 en vanaf de release ook voor de remaster van Skyrim. Waar het precies aan ligt dat er zo’n gesteggel om is geweest is officieel niet naar buiten gebracht, maar een medewerker van Bethesda laat op Twitter weten dat de komst van mods naar de PS4 niet mogelijk was geweest zonder de ondersteuning van Sony.

Ghost Recon Wildlands toont stealth-gameplay
Niet alleen van Battlefield 1 werd afgelopen week gameplay vrijgegeven. Het duurt nog wel wat langer voordat ‘ie verschijnt, maart 2017 om precies te zijn, maar ook van Ghost Recon Wildlands kregen we meer te zien. Het level dat gespeeld wordt in onderstaande video is hetzelfde als dat wat we op de E3 te zien kregen. Met natuurlijk wel een verschil, anders zou de video niet nieuw zijn natuurlijk: deze keer wordt er niet ‘guns blazing’ gespeeld, maar juist zo sneaky mogelijk.
Beyond Good and Evil 2 officieel in ontwikkeling
Wie had ooit gedacht dat dit nieuwsbericht nog eens verspreid zou worden over het internet. In 2008 leek het er even op, maar daarna was er geen teken van leven meer van Beyond Good and Evil 2. Tot afgelopen week. Bedenker Michel Ancel deelde eerder al wat artwork dat afkomstig leek uit het Beyond Good and Evil-universum, en de officiële bevestiging van Ubisoft is inmiddels daar: een tweede Beyond Good and Evil-game is in pre-productie. Dat betekent overigens niet dat we snel een eindproduct kunnen verwachten; dat kan goed pas 2018 worden. Maar we weten in ieder geval dat er weer vooruitgang in de zaak zit. Zou Beyond Good and Evil 2 dan toch op een dat echt het levelslicht gaan zien?

Gears of War-film in de maak
En nog een aankondiging van iets tofs dat in de maak is. Tijdens een evenement dat georganiseerd werd ter ere van de lancering van Gears of War 4 is aangekondigd dat er gewerkt wordt aan een Gears of War-film. De productie is in handen van Scott Stuber, die we kennen van onder andere Ted, en Dylan Clark, die meegewerkt heeft aan Rise of the Planet of the Apes. Verdere details zoals een release datum of een cast ontbreken nog, zodra we meer weten lees je het natuurlijk op GameParty!
Afgelopen week op GameParty schreef Bas een tweeluik over zijn grote liefde Star Wars. Enerzijds vertelde hij over zijn achievement-hunt, anderzijds reviewde hij de Death Star-DLC voor Star Wars Battlefront. Daarnaast durven we op de redactie nooit meer te beweren dat meisjes niet kunnen voetballen; onze Eefje reviewde FIFA 17.

En zo snel kan het gaan. Je bent weer helemaal op de hoogte van het laatste nieuws van afgelopen week. Een leuke week, met genoeg nieuwtjes. Maar je weet het nooit in deze tijd van het jaar; misschien staat komende week nóg boller van het nieuws. Tot de volgende zondag, tot een nieuwe Up2Date!

Hardcore casual gamer en graphicshoer. Hartje racing/action/adventure met een voorliefde voor sfeer. Schrijft niet alleen zelf, maar eindredacteert ook stukjes van anderen. Daarnaast groot consument van films, series en chocolade(rozijnen).