Up2Date, 17 april 2016: De terugkeer van de shotgun in je smoel

Up2Date, 17 april 2016: De terugkeer van de shotgun in je smoel

Deze week gaan we palaveren over records die niet al te veel voorstellen, duistere bedrijfsgeheimpjes en toffe trailers. Tijd voor Up2Date.

De eerste trailer voor Gears of War 4 is er
Het klinkt misschien wat raar, maar ik heb de neiging om nagenoeg nooit trailers te bekijken van spellen die ik vertrouw. De nieuwe Uncharted en Ratchet and Clank? Nog geen greintje gameplay van gezien, en laat ons dat maar zo houden tot de release van die games. Ook bij Gears of War 4 ga ik er een erezaak van maken om niet te veel te bekijken op voorhand, maar die eerste trailer, die moest ik echt wel effe zien. Blij dat ik dat gedaan heb ook, want nou ben ik nog stukken meer geïntrigeerd door het verhaal dat we te spelen zullen krijgen. Dat we met de zoon van Marcus zullen spelen was al bekend, maar dat het verleden een belangrijke rol zal spelen komt wel prominent in beeld in de trailer. Ook de tagline van de game, The Nightmare Reborn, klinkt me als muziek in de oren. De makers beloofden alvast terug te grijpen naar het horrorkantje waar die eerste Gears of War in uitblonk en als we op die eerste trailer mogen afgaan, lijken dat geen loze woorden te zijn.

https://www.youtube.com/watch?v=o3f8VgQ_dqk

Quantum Break grootste nieuwe Microsoft IP deze generatie
Quantum Break is een topgame die het verdient om goed te verkopen, maar mogen we dit alsjeblieft even nuanceren? Quantum Break is de bestverkopende nieuwe IP van Microsoft op de Xbox One. Dat klinkt erg lekker vanuit een marketingstandpunt, maar concreet betekent dit dat de game meer verkocht heeft dan Sunset Overdrive en Screamride. Klinkt erg indrukwekkend inderdaad.

Voormalige baas Rockstar North wil nog 150 miljoen dollar zien
Tijd voor een nieuwe soap in gamesland, en dit lijkt een netelige te gaan worden. Niet alleen gaat het om een grote naam, Leslie Benzies is zeker niet de minste, maar het zijn ook echt zware beschuldigingen. Simpel gezegd schetst Benzies een beeld van RockStar als een oord waar de Houser-broertjes dictatoriaal de plak zwaaien en buitenwerken wie hen niet langer zint. De hele reden voor het wegwerken van Benzies zou volgens de man puur om jaloezie draaien en komen omdat zijn naam wegens zijn werk aan het online-luik hoger op de credits van GTA V staat dan die van Sam Houser. Is heel deze hetse echt te wijten aan gedeukte ego’s? Er wordt in elk geval met heel wat modder gegooid door Benzies en hoeveel van de uitspraken van de man ook daadwerkelijk kloppen is uiteraard moeilijk te zeggen op dit punt. Dat we na Kojimagate in 2015 weer een schandaaltje in de gamesindustrie hebben, dat is in elk geval wel zeker.

Gameplaytrailer voor Sherlock Holmes
Dit is het soort game dat bij veel gamers onder de radar zal passeren. Er zitten geen explosies in, geen snelle gameplay, het heeft geen torenhoog budget. En toch, toch is dit er eentje om in de gaten te houden. De vorige Sherlock Holmes-game wist mooie reviewscores te verzamelen en dit nieuwe deel zou dat ook wel eens kunnen gaan doen. Het recept is in elk geval ongewijzigd. Je krijgt een aantal intrigerende moordzaken en het is jouw taak om bewijzen te zoeken en een dader te beschuldigen, goed wetende dat je het bij het verkeerde eind kan hebben en een onschuldige richting de galg kan sturen. Voor fans van spellen als L.A Noire een echte aanrader.
NBA 2K17 krijgt Legend Edition rondom Kobe Bryant
De zwarte mamba heeft zijn jersey aan de haak gehangen. Kobe Bryant heeft een lange roemrijke carriere afgesloten en wentelt zich vanaf nu tussen de ijspack en het verdiende geld. Om de man nog een laatste keer te eren krijgt NBA 2K17 dit najaar een heuse Legend Edition die in het teken staat van de legendarische Lakers-speler. Poster, stickers en een skin voor je controller, allemaal goed en wel, maar toch zal het voor fans vooral leuk zijn om nog een laatste keer met de black mamba over de courts te dribbelen.

Doom-trailer toont aanpassingsopties
Doom wordt heftig. Dat wisten we al langer. De snelle frenetische gameplay die terug haar opwachting maakt en de vele bloederige finishing moves. Hoe vet die singleplayer echter ook wordt, het is toch de snelle ouderwetse multiplayer waar het hem voor mij om te doen wordt. Nou hadden ze mij al met het idee van snelle potjes waarbij je van dichtbij een shotgun in de smoel van je tegenstanders leegt, maar deze trailer toont dat er best wat substantie in de multiplayer te vinden valt in de vorm van aanpasbare wapens en looks van je armor. Ok, zoveel substantie is dat niet en het is een grotendeels cosmetisch gegeven, maar je kan er dus in elk geval erg cool en beetje uniek uitzien wanneer je je shotgun leegt in de smoel van een tegenstander. Dat is helemaal voldoende voor mij.
Deze week kon je op GameParty genieten van een feature rond episodische games. Harmen is helemaal voor. Ook de reviews van Hyrule Warriors, Dirt Rally en Quantum Break kon je ontdekken op de site. En we hadden een preview rondom Doom! Toppertjes.

Volgende week is nog een groot mysterie op dit punt. Reviews, fijne nieuwtjes en een leuke feature of twee, daar zit je in elk geval voor aan het juiste adres.

Iedere gamesite heeft die ene toffe, lieve meid nodig die te porren valt voor de schattige platformgames. Hier bij GameParty moeten we het echter nog steeds met Eefje stellen. Een inktzwart gevoel voor humor, ietwat van een grote bek en een voorliefde voor de meest gewelddadige games die je kan bedenken. Dat is Eefje in een notendop.