Up2Date, 8 oktober 2017: Sony geeft een trap in de VR ballen!

Up2Date, 8 oktober 2017: Sony geeft een trap in de VR ballen!

Ik heb de nobele eer gekregen om jou deze week te mogen voorzien van dat wat je misschien gemist hebt. Want we snappen het bij GameParty wel wanneer het echte leven de gamer in je vaak in de weg zit. Daarom deze korte opsomming. Daarom deze Up2Date!

Battlefront II beta is een ding
Terwijl ik dit schrijf speelt iTunes ‘The Ways of the Force’, een lied van John Williams, geschreven voor Star Wars The Force Awakens. Star Wars is in huize Van Dun als die Force. Het is overal. Het bind ons samen. Het zit in mij, in alles waar ik mee in aanraking kom. En deze week kwam ik in aanraking met de beta van Star Wars Battlefront II! Heb je ‘em nog niet gespeeld? Gooi dan snel je Xbox One, PlayStation 4 of PC aan. Je kunt nog even spelen. En wat je vrij weet te spelen neem je mee naar de volledige game! Doen!

Cuphead is hier!
Dat het een goede week was voor mensen met een Xbox One (of PC) is duidelijk. Niet alleen verscheen afgelopen week Forza Motorsport 7 (waarvan je ons definitieve oordeel morgen kunt verwachten), maar ook was het mogelijk om eindelijk met Cuphead aan de slag te gaan. En hoewel we nog druk bezig zijn met de game (hij is niet makkelijk kunnen we zeggen) en je nog even op de recensie moet wachten, raden we je aan om de launch trailer te bekijken. Al is het alleen al voor die grafische stijl. Gelukkig is Cuphead zoveel meer…
Horizon: Zero Dawn krijgt Complete Edition
Zo’n titel die je niet mag missen op de PlayStation 4 is Horizon Zero Dawn. Maar wat als je ‘em wel gemist hebt? Dan verschijnt op zes december een complete versie van de game. Dit pakket bevat de basisgame, alle Deluxe DLC en de Frozen Wilds DLC. En dat voor vijftig euro. Ja, die moet je gewoon hebben. Gewoon lief naar de kerstman kijken.

Er gebeuren Stranger Things op je telefoon
Bijna! Het tweede seizoen van Stranger Things gaat bijna live op Netflix! Om de laatste weken het wachten wat makkelijker te maken is er een heuse game verschenen voor Android en iOS. Helemaal gratis. En uiteraard in puike jaren ’80 stijl. Speel die game!
Andrew House verlaat Sony
Grote veranderingen bij Sony! CEO Andrew House stapt op en krijgt een vervanger in de vorm van John “Tsuyoshi” Kodera. Ook is House niet meer de vice president van de Sony Corporation, maar hij blijft wel in het bestuur. Hij was een grote man achter de PlayStation en heeft twintig jaar aan het merk gewerkt. Echter was het tijd voor nieuwe uitdagingen. Sony keynotes zullen nooit meer hetzelfde zijn.

Mortal Kombat is jarig
Mortal Kombat werd 25 jaar en vierde dat met een feestje. Hoe? Nou, door Raiden speelbaar te maken in Injustice 2. Een beetje raar dat Mortal Kombat z’n verjaardag viert in een niet Mortal Kombat-game, maar oke. Raiden is natuurlijk de dondergod die we kennen uit de franchise en deze maakt dan nu zijn entree in de DC fighter. Niet verkeerd, maar als je het mij vraagt niet op z’n plek. Ik wil nog steeds geen MK-personages in dit spel!
Nieuwe versie PlayStation VR en PlayStation Move controller aangekondigd
Als iemand die niets meer heeft met het merk PlayStation kan ik goed begrijpen dat mensen die er wel iets mee hebben, en vorig jaar de PS VR hebben gekocht, dit een beetje als een trap in de ballen voelen. Want zeg nu zelf, dit is wel heel snel na het origineel, niet waar? Toch is het waarheid, Sony brengt een nieuwe PS VR op de markt met bijbehorende Move’s. De veranderingen in de bril zorgen ervoor dat een headset nu rechtstreeks op de bril is aan te sluiten, in plaats van op de afstandsbediening. Daarnaast is de processor aangepast waardoor het nu mogelijk is om HDR beeld door te sturen. Zit comfortabeler en geeft beter beeld een jaar na de introductie van het origineel. Deze maand al verschijnt ‘ie in Japan, verdere data is niet bekend. De nieuwe Move heeft een nieuwe aansluiting (micro USB) en een betere batterij.

Het is rustig. Natuurlijk waren er leuke releases, maar die reviews komen aankomende week allemaal. Ja, geef ons eens tijd om het te spelen, wil je? Maar toch lieten we jullie deze week niet in de steek. Zo bekeek Robin de nieuwe Pro Evolution Soccer en was een beetje bedroeft met de uitkomst. Ook vertelde hij dat FIFA géén fidget spinner is. Lees het, de man heeft een punt. Daar bleef het niet bij, Robin gooide ook nog eens met ballen in zijn review van NBA Live 18! Sportief mannetje hoor. Harmen verklaarde op zijn beurt nog eens de liefde aan L.A. Noire. En waarom hij de game nog eens aan het spelen is.

Een rustige week dus. Maar dat gaat veranderen. Q4 is begonnen en dat is elk jaar de drukste periode met de beste games. Volgende week hebben we reviews van Forza Motorsport 7, FIFA 18, Cuphead, LEGO Ninjago en wie weet wat nog meer. Komt Shadow of War ook nog om de hoek kijken? Je ziet het volgende week in de nieuwe Up2Date!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.