Up2Date, 7 augustus 2016: op weg naar de Gamescom!

Up2Date, 7 augustus 2016: op weg naar de Gamescom!

Het is de week dat de Olympische Spelen zijn begonnen. En de week waarin je misschien wel terug bent gekomen van een relaxte vakantie. Of misschien heb je wel je vakantie gebruikt om lekker te gamen. Maar misschien lees je dit terwijl je gewoon nog aan het werk bent. Hoe dan ook zet ik het heetste nieuws van afgelopen week voor je op een rijtje. Kun jij je alvast mentaal voorbereiden op de Gamescom, die al over een kleine twee weken begint!

Probeer Plants vs. Zombies Garden Warfare 2 gratis en scoor korting
Als er een game is die dit voorjaar mijn hart heeft gestolen, dan is het Plants vs. Zombies Garden Warfare 2 wel. Het eerste deel heb ik een keer gratis kunnen downloaden in een actie van EA. De game wist zo te overtuigen dat ik echt enorm uit keek naar het nieuwe deel. Dat wist de beste elementen uit het eerste deel te pakken en zelfs nog te verbeteren. De pers was met een gemiddelde score van een 8 op Metacritic behoorlijk positief over de game, maar gamers weten het spel niet echt te vinden. En dat is jammer.

Gelukkig kun je nu zelf ook Plants vs. Zombies Garden Warfare 2 zelf gratis uitproberen. Op zowel de PlayStation 4 als de Xbox One kun je de game 10 uur lang gratis spelen. Bevalt het, dan kun je de game met korting kopen. Tevens komt de proefversie vanaf 16 augustus naar de PC. Ik zou echt zeggen: probeer het eens. Je gaat er geen spijt van krijgen.
Niantic spreekt over Pokémon Go
Ik had eigenlijk niet verwacht dat de Pokémon Go-hype nog steeds zo enorm groot zou zijn. Toch spelen enorm veel gamers de game nog altijd. Ikzelf ben ook nog altijd bezig met het vangen van Pokémon. Toch is er de afgelopen week het een en ander veranderd. Als je de game opstart wordt je nog een keer expliciet verzocht om geen gevaarlijke dingen te doen terwijl je Pokémon Go speelt. Maar de meest opvallende verandering is dat je niet meer de voetstapjes ziet. Dat wil zeggen: je ziet niet meer precies hoe ver je verwijderd bent van bepaalde Pokémon. Dat is best jammer en de community heeft hier ook niet echt positief op gereageerd. Ook tracking-apps als Pokévision zijn niet meer beschikbaar. Dat laatste is wat mij betreft geen probleem aangezien het toch cheaten is, maar het feit dat je niet meer goed kunt zien hoe dicht bij je bij een bepaalde Pokémon zit is toch frustrerend. Niantic geeft aan dat dit de servers teveel belast. Hopen dat ze het nog weten te fixen.

Inside komt reeds deze maand naar PlayStation 4
Goed nieuws voor iedereen met een PlayStation 4. Inside komt namelijk eind augustus al richting de PlayStation Store! We wisten al dat de game een keer later dit jaar richting de PlayStation 4 zou komen, maar dat dat al een maand na de release op PC en Xbox One is, is toch wel heel erg verrassend.

Niet dat je mij hoort klagen natuurlijk. De game weet ontzettend te overtuigen bij zowel gamers als pers. Ook onze eigen Bas was lyrisch over de game: hij gaf de game een 9.2. Bas roemde onder meer de spanning in de game en de fantastische minimalistische grafische stijl. Vond je Limbo tof? Dan kun je de game blind kopen. Maar ook voor alle platformfans kan dit zomaar de game van het jaar worden. En jij kunt de game nu dan eind van deze maand ook eindelijk spelen op je PlayStation 4!
Agent 47 trekt richting Bangkok in Hitman: Episode 4
Een andere persoonlijke favoritet/verrassing van dit jaar is voor mij Hitman. Ik had m’n twijfels bij de episodische aanpak maar dat blijkt uiteindelijk goed uit te pakken. Na de zomer gaan we verder met een nieuwe episode. Deze episode zal ons voeren naar Thailand, Bangkok om precies te zijn. In de nieuwe missie moet je een rockster omleggen, inclusief een gluiperige advocaat. Ik ben in ieder geval benieuwd op welke creatieve manieren we deze rockster kunnen omleggen. Vanaf 16 augustus kun je aan de slag met de vierde aflevering van Hitman.

Verder nog op GameParty
We tellen af naar september, waarin we weer een hoop content gaan brengen over de nieuwste games. Lijkt het jou nou ook wat om over de nieuwste games te schrijven? Solliciteer dan snel en wie weet kom jij ons team versterken!

Verder schreef Eefje nog over haar herinneringen aan Jason Bourne en kun je ook eens kaarten winnen voor de nieuwe film van Jason Bourne! Eefje is deze week sowieso druk bezig geweest en schreef alweer het derde deel van haar najaarsvooruitblik! Zelf schreef ik een review van de derde DLC voor Call of Duty Black Ops 3.

Dat was het weer voor deze week. Hopelijk brengt deze week een hoop gouden medailles voor ons land. Gaan we ons daarna helemaal focussen op de Gamescom. Tot volgende week!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.