Up2Date, 7 januari 2018: de eerste van het jaar!

Up2Date, 7 januari 2018: de eerste van het jaar!

Welkom in 2018! Namens het hele team van GameParty hoop ik dat je een goede jaarwisseling hebt gehad. Vorige week keken we nog terug op het heetste nieuws van het afgelopen jaar, maar deze week kijken we weer traditioneel terug op het beste nieuws van de afgelopen week. Het was nog wel een rustige week, en er verschenen ook geen nieuwe titels in de winkel. Gelukkig was er de afgelopen week nog wel wat nieuws. Daarom in deze eerste Up2Date van het nieuw jaar: het beste nieuws van afgelopen week!

Nintendo Switch snelstverkopende console ooit in Verenigde Staten
Het positieve nieuws rondom de Switch begint onderhand een beetje saai te worden. Er lijkt onderhand alleen maar positief nieuws te zijn over de console (of is het nou een handheld?) van Nintendo. In ieder geval scoorde Nintendo deze week een record. Het is de snelstverkopende console ooit in de VS. Nog nooit verkocht een console zo veel in de eerste 10 maanden: 4,8 miljoen keer om precies te zijn. Het vorige record was ook in handen van Nintendo met de Wii. Die console verkocht 4 miljoen keer.

https://www.youtube.com/watch?v=3c6MWsEE884

Sowieso was er behoorlijk wat nieuws rondom Nintendo de afgelopen week. Zo gaan er de hele week al geruchten rondom een nieuwe Nintendo Direct. Als we de (behoorlijk hardnekkige) geruchten mogen geloven gaan we komende week, 11 januari om precies te zijn, een nieuwe Nintendo Direct krijgen. Dit zou ook geheel in de lijn van de geschiedenis liggen, aangezien Nintendo al jaren in januari een nieuwe Nintendo Direct plant. Ook hebben we al een tijdje niks gehoord over de games die er dit voorjaar waarschijnlijk aan zitten te komen voor de Nintendo Switch, dus het lijkt allemaal redelijk plausibel. Dikke kans dat je in de volgende Up2Date een hoop Nintendo-nieuws voor je kiezen krijgt!

Makers PUBG willen game op alle platforms
In de vorige Up2Date noemde ik het al even, 2017 was overduidelijk het jaar van alle battle royale games. Vooral PUBG en Fortnite gingen heerlijk in 2017. Op dit moment kun je PUBG alleen spelen op de Xbox One en PC. Toch lijkt daar niet iedereen heel blij mee te zijn. De game loopt namelijk nog niet super op de Xbox One, en ook de besturing van de game laat nog een hoop te wensen over. Dit kan ook nog eens precies de reden zijn waarom de game nog niet op de PlayStation 4 is verschenen. PUBG is namelijk op dit moment in early access op de Xbox One. De PlayStation 4 kent niet zo’n zelfde programma. De makers van de game willen PUBG graag op meer consoles. Zij geven aan dat Sony echter behoorlijk streng is wat zij allemaal wel en niet toelaten op hun platform. Het feit dat de consoleversie van PUBG nog niet helemaal af is, zorgt er voor dat Sony op dit moment de game nog niet toe laat. Gelukkig voor PUBG-fans met een PlayStation hebben de makers wel het streven om de game in ieder geval op de PlayStation 4 te brengen, maar misschien ook wel op andere platformen. Goed nieuws voor iedereen met een iPad of Nintendo Switch?

Burnout Paradise HD Remaster opnieuw gespot
Een van mijn favoriete games van de vorige generatie is Burnout Paradise. Ik baal ontzettend dat de Burnout-serie een beetje dood lijkt te zijn, want het was altijd een van mijn favoriete games om te spelen. Het lijkt er nu op dat we toch nog een beetje Burnout kunnen spelen binnenkort, in de vorm van een remaster van Paradise. Eind 2017 dook de remaster al eens op in een Braziliaanse webshop, maar nu is de game opnieuw gespot. Deze keer heeft een Japanse webshop de game opgenomen. Ook is er meteen een releasedatum opgedoken, 16 maart zou de game uit moeten komen. De Braziliaanse webshop sprak eerder over 1 maart. Wellicht dat we er dus van uit kunnen gaan dat er een remaster van Burnout Paradise komt in maart? In ieder geval naar de PS4, als we de Japanse webshop mogen geloven.
Microsoft stopt met productie Kinect adapter
Het is nog maar net 2018, maar het eerste slachtoffer van het jaar is al gevallen. Het gaat hier om de Kinect adapter, die niet meer geproduceerd gaat worden. Deze adapter is nodig om je Kinect aan te sluiten op de nieuwere Xbox One-consoles, de Xbox One X en S. We kunnen de conclusie wel trekken dat hiermee ook voor een groot gedeelte gestopt wordt met de Kinect. Niet dat er nog heel erg veel leven in de Kinect zat op dit moment, maar dit lijkt toch echt wel de bevestiging.

Het was zogezegd dus een rustige week in de wereld van gaming. We hebben afgelopen week dus ook geen nieuwe reviews voor je gehad. Wel keek Daan nog even terug op Lara Croft and the Temple of Osiris. Harmen vond op zijn beurt de console waarop hij speelt misschien nog wel interessanter dan de games die hij speelt. Mocht je het vergeten zijn, check dan ook nog even welke game wij hebben uitgeroepen tot beste van 2017!

Dat was de eerste Up2Date van het nieuwe jaar. Ook volgende week hoop ik je te zien, en ik hoop dat we dan ook een hoop Nintendo-nieuws hebben gekregen. Tot volgende week!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.