Up2Date, 4 september 2016: op naar het najaar!

Up2Date, 4 september 2016: op naar het najaar!

De drukte van de Gamescom ligt inmiddels achter ons. Ons team is terug uit Keulen en heeft alle previews geschreven. Langzamerhand worden de dagen stiekem toch al wat korter en kruipen we steeds verder richting het najaar. Voor ons gamers is dat eigenlijk wel goed nieuws, want we komen ook steeds dichter bij de grote releases van dit najaar. Deze week kregen we ook al een voorproefje aan de hand van de Battlefield 1 beta. Maar er was meer deze week. Ik zet het belangrijkste nieuws van de afgelopen week voor je op een rijtje!

Battlefield 1 beta vanaf nu beschikbaar
Demo’s komen steeds minder vaak voor in onze industrie. In plaats daarvan kunnen we aan de slag met beta’s. Op de een of andere manier zijn het vooral shooters waar we een beta van kunnen spelen. En als je het mij vraagt is dat helemaal geen verkeerde ontwikkeling, want aan de ene kant kunnen ontwikkelaars testen hoe hun servers het houden, plus ze krijgen een hoop feedback. Aan de andere kant kunnen gamers kijken of een game wat voor hun is.

Zo werd ik vorig jaar helemaal enthousiast van de beta van Star Wars Battlefront. Als ik de beta niet had gespeeld, dan had ik de game waarschijnlijk nooit gekocht. Ik speelde de beta en het resultaat was dat Battlefront mijn favoriete shooter (en misschien wel favoriete game) van het jaar werd. Je kunt dit weekend ook nog de beta van Battlefield 1 spelen. Heel eerlijk vond ik het toch een beetje tegenvallen. Jij kunt nu ook aan de slag!

Modern Warfare Remaster krijgt toch alle 16 maps
Dan over naar die andere grote shooter-titel van dit najaar. Call of Duty: Infinite Warfare. Deze zal ook een zogenoemde Legacy Edition krijgen. Met deze speciale editie krijg je niet alleen de nieuwe Call of Duty, maar ook een remaster van Call of Duty 4: Modern Warfare. Deze remaster kun je niet op een andere manier krijgen. Toch klonk er kritiek op deze remaster. Infinity Ward maakte namelijk bekend dat slechts 10 van de 16 originele maps in de remaster aanwezig zouden zijn.

https://www.youtube.com/watch?v=irIkbTen53k

Daar kwam Infinity Ward deze week (gelukkig) op terug. De resterende 6 maps zullen in december gratis te downloaden zijn voor iedereen die de remaster heeft. Blijft het natuurlijk enigszins flauw dat je de remaster niet los kunt kopen. Op deze manier moet je toch 90 euro gaan uitgeven als je de remaster van Modern Warfare wilt spelen. Krijg je er wel de nieuwe Call of Duty bij. Infinite Warfare krijgt overigens ook een beta: het eerst op de PlayStation 4.

Gran Turismo Sport uitgesteld naar 2017
Eigenlijk stond niemand van het nieuws te kijken, maar Gran Turismo Sport gaat het najaar van 2016 niet halen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet heel erg teleurgesteld kon raken door dit nieuws: Gran Turismo heeft in mijn ogen de magie al lang verloren. De belofte dat de game ook in VR te spelen is, is een mooie, maar ik vraag me af of Gran Turismo Sport de concurrentie met Forza Motorsport 6 aankan. Als ik hoor dat er in Sport slechts 140 auto’s kunnen zitten, heb ik er al een hard hoofd in.

Zie 20 minuten lang verbeteringen in Watch Dogs 2
Waar ik geen vertrouwen heb in Gran Turismo Sport, heb ik dat op een of andere manier wel in Watch Dogs 2. De game lijkt zichzelf niet zo serieus meer te nemen en de nieuwe setting van San Francisco lijkt tot nu toe ook een schot in de roos. In een video die deze week verscheen loopt Ubisoft in een open wereld demo door de belangrijkste verbeteringen heen. Zo sturen de auto’s een stuk beter en moet de wereld waarin de game zich afspeelt ook leuker worden. Verder moet de multiplayer waarin je ook vanaf de bank op je tablet iemand kunt hacken een stuk uitgebreider worden. Als ik deze video zo zie krijg ik steeds meer zin om Watch Dogs 2 te gaan spelen. En dat doen ze bij Ubisoft toch goed!
De PlayStation Plus games voor deze maand zijn…
Altijd spannend: wat zijn de PlayStation Plus games voor de aankomende maand? Op een of andere manier draait het toch vaak op een teleurstelling uit. Ik kan ook niet zeggen dat ik enorm positief ben over de aankomende maand, maar het kan zeker erger. Op de PlayStation 4 kun je aan de slag met Journey en Lords of the Fallen. De PlayStation 3 krijgt Prince of Persia en Datura. Voor de Vita is er Amenesia: Memories en als joker krijgen we Badland; een game die voor alledrie de platformen beschikbaar is.

De laatste Gamescom-previews gingen online: onder meer Battlefield 1 en Titanfall 2. Omdat we niet de beroerdste zijn, hebben we ook een overzicht van alle previews van de afgelopen dagen voor je. Eefje dook weer eens in Red Dead Redemption. Harmen beschreef zijn haat-liefde verhouding met No Man’s Sky.

Dat was het weer voor deze week! En hoewel het weer misschien steeds herfstachtiger wordt, moet je maar bedenken: in het najaar komen pas écht de goede games uit! Ik wens je een fijne week en graag tot volgende week op GameParty!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.