Up2Date, 6 juli 2014

Up2Date, 6 juli 2014

Met de E3 die alweer een maand geleden plaatsvond en de Gamescom die pas over ruim een maand van start gaat, is het, afgezien van enkele WK-gerelateerd nieuwtjes, weer een normale week in de game-industrie. Deze was gevuld met releasedata en aankondigingen, waarvan ik de top 4 voor jullie heb samengesteld.

Nieuwe Halo game in ontwikkeling
Wellicht niet heel verrassend, maar toch erg interessant is de het gerucht dat een nieuwe Halo game in ontwikkeling is. 343 Industries, de ontwikkelaar van recente Halo games, heeft een nieuwe vacature op de website geplaatst voor ‘Senior Producer’ voor een ‘Halo job’. De vacature gaf aan dat de positie een samenwerking  betreft met een ontwikkelingspartner. Meer is nog niet bekend over het project, maar het zou ons niet verbazen als de positie gericht is op de ontwikkeling van een nieuwe Halo Wars.

https://www.youtube.com/watch?v=G5y61mxFBDE

Teenage Mutant Ninja Turtles voor 3DS
Activision heeft de game Teenage Mutant Ninja Turtles aangekondigd voor de 3DS. De game wordt door Magic Packets ontwikkeld en is een third-person action game waarin de vier turtles het opnemen tegen de horrormutanten van gekke professor Baxter Stockman. Samen met de Footclan maken deze mutanten de straten van New York City onveilig. Jij brengt de rust weer terug naar de stad door in hack-and-slash stijl op rooftocht te gaan via de metro, riolen, daken en straten. Dit kun je op een tactische manier doen, door middel van personage-schakelingen. Iedere turtle heeft eigen unieke vaardigheden die in de loop van de game worden uitgebreid. Een ander tactisch element is de toevoeging van een craft-systeeem waarbij uit grondstoffen wapens kunnen worden gemaakt. Teenage Mutant Ninja Turtles komt 8 augustus uit, net voor de Ninja Turtles film van Paramount Pictures.

Pre-Order bundel Xbox One bekend
In september komt de Xbox One eindelijk naar Nederland en Microsoft heeft afgelopen week twee pre-order bundels onthuld. De eerste betreft de Xbox One zonder Kinect, met de games FIFA 15 en Forza Motorsport 5. Deze bundel zal 399 euro kosten. De tweede bundel bestaat uit dezelfde elementen, alleen heeft nog een Kinect inbegrepen. Het prijskaartje gaat dan ook iets omhoog, namelijk naar 499 euro. Verder krijgen alle pre-orders die voor 20 augustus 2013 zijn geplaatst gratis de Dance Central Spotlight game erbij en de Xbox Day One controller toegevoegd.

https://twitter.com/Xbox_NL/statuses/483963454039273473

Cliff Blezinski en Arjan Brussee zetten nieuwe studio op
Arjan Brussee en Cliff Blezinski hebben samen een nieuwe gamestudio opgezet. Beide mannen hebben afgelopen jaren een behoorlijke reputatie opgebouwd in de industrie. Blezinski is onder andere bekend van zijn leidende positie bij de Gears of War franchise, terwijl Brusse verantwoordelijk was voor de Killzone games. Blezinski en Brussee hebben in het verleden al samengewerkt aan de PC game ‘Jazz Jazkrabbit’. De studio heeft de naam Boss Key gekregen en zal dinsdag met een nieuwe aankondiging van een game komen.

Redelijk grote aankondigingen dus, maar ook onze eigen content is afgelopen week behoorlijk levendig geweest met vier reviews en een feature, Bas heeft afgelopen week zijn primitieve instincten naar boven gehaald in n EA Sports UFC en daarbij herhaaldelijk kont geschopt. Kevin heeft zijn adrenaline juist op de racetrack geuit met GRID: Autosport, terwijl Robin het gas wat terugnam en zich concentreerde op zijn innerlijke artiest met Pokémon Art Academy voor de 3DS. Ook Eefje is aan de slag geweest met de 3DS in haar review van Chibi-Robo Photo Finder. Zij heeft mogen ervaren hoe de 3DS camera in deze game een bruggetje overlapt van de werkelijkheid naar de virtuele wereld. Tot slot heeft Kevin zijn hersens bij elkaar geperst voor een kritische feature betreffende de impact van de resolutie in games. Resoluties worden vrijwel overal vermeld, maar hoe belangrijk zijn ze nou eigenlijk? Dat is de vraag die hij stelt.

Afgelopen week was een goede, doch standaard week voor de industrie met enkele nieuwe aankondigingen en onthullingen van releasedata. Ook onze eigen content werd met regelmaat bijgevuld, doordat we een hoop aantal games hebben mogen testen. Al met al was het een normale, tevredenstellende week in de industrie waarvan er, wat ons betreft, nog veel meer mogen komen.

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.