Vijf games uit 2014 die je al weer vergeten bent

Vijf games uit 2014 die je al weer vergeten bent

We zijn al een tijdje bezig in 2015. Het belooft ook dit jaar een mooi jaar qua games te worden. Als het net zo mooi wordt als 2014, dan zijn wij bij GameParty al weer helemaal tevreden. Maar toen ik pas onderop mijn stapeltje games keek, zag ik toch wel behoorlijk wat games van afgelopen jaar liggen. Games die ik eigenlijk al weer helemaal vergeten was… Daarom zet ik vijf vergeten games uit 2014 op een rijtje. Games die je misschien helemaal vergeten was. Games die je misschien nog eens moet spelen.

Watch_Dogs
Watch_Dogs is misschien wel de meest bekende titel in deze lijst. Toch moet ik eerlijk bekennen dat ik (bijna) een jaar na de release van de game de game al weer helemaal vergeten was. Ik kwam de game weer op het spoor toen de Bad Blood-DLC in de aanbieding was in de PlayStation Store. Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik de game nog lang niet uitgespeeld heb. En als we het dan vergelijken met GTA V, dan moet ik toch ook eerlijk bekennen dat Watch_Dogs toch echt niet de GTA-killer is gebleken. Waar ik GTA V twee keer heb uitgespeeld, ben ik bij Watch_Dogs tot de helft gekomen.


Misschien ligt het aan de hype die Ubisoft heeft proberen te creëren. Een hype die zo groot was, dat de game eigenlijk alleen nog maar tegen kon vallen. Toch scoorde de game overal prima punten: een 8 gemiddeld op Metacritic is een hele prima score. Als ik er nu over na denk wil ik eigenlijk toch nog Watch_Dogs gaan spelen. En als je Watch_Dogs eens tegenkomt in een budgetbak, dan is het die paar euro zeker wel waard.

Donkey Kong Country: Tropical Freeze
Ik was vroeger dol op de Donkey Kong Country-games op de GameBoy Advanced (voor de SNES-games ben ik nog net iets te jong). De Donkey Kong Country games waren een tijdje van de radar verdwenen, maar de afgelopen jaren zijn ze weer helemaal terug van weggeweest. De game kwam in 2010 naar de Wii en ook de 3DS kreeg in 2013 een nieuwe Donkey Kong Country-game. Vorig jaar kwam Donkey Kong Country dan ook terug naar de Wii U. Een game die al een tijdje hoog op mijn lijstje staat, maar een game die ik ook nog altijd niet heb gespeeld.

Onze Eefje was in ieder geval heel erg positief over de game. Zij gaf de game dan ook een 89. Als pluspunten gaf Eefje onder meer de grafische pracht. Super Mario 3D World en Super Smash Bros. laten me nog altijd versteld staan van de grafische kracht die de console voort weet te brengen. Grafische kracht waar eigenlijk veel meer gedaan zou moeten worden… Misschien binnenkort toch maar eens mezelf vergapen aan DKC: Tropical Freeze dan!

EA Sports UFC
UFC wordt steeds populairder. Zo zond FOX in Nederland onlangs voor het eerst een UFC Fight Night uit. Om heel eerlijk te zijn, we kijken allemaal voor het geweld naar de UFC. Spectaculaire gevechten en een hoop harde klappen, dat is wat we willen zien. In 2014 konden we in ieder geval op onze PlayStation 4 en Xbox One aan de slag met de gespierde mannen en vrouwen. De verwachtingen waren hoog, want de voorgaande UFC-games waren prima.

er zijn geen afbeeldingen gevonden


Nu is er echter een verschil met die voorgaande UFC-games: die werden namelijk helemaal niet door EA Sports gemaakt. Bas ging in juni aan de slag met de game en wist niet wat hij zag. Zulke realistische gevechten had hij nog nooit gezien. Toch waren er een paar minpunten aan de game en scoorde EA Sports UFC ‘slechts’ een 72. Toch zijn de graphics zo mooi dat je de game misschien wel eens uit de budgetbak moet vissen.

Titanfall
Titanfall verscheen begin 2014. De game werd van tevoren flink gehyped, met lovende reviews en prachtige scores: een 86 gemiddeld op Metacritic. Toch heb ik het idee dat een hoop mensen de game al weer vergeten zijn. Iedereen blijft Call of Duty, Destiny of Battlefield het hele jaar door spelen. Bas stelde in zijn review zelfs dat Call of Duty er een grote concurrent bij heeft! Maar terwijl Titanfall misschien wel net zo goed of zelfs beter was dan voornoemde games, lijkt het er op dat je in 2015 bijna niemand meer over de game hoort. Het lot van de budgetbak lijkt dan ook voor deze game weg te zijn gelegd…

Mario Golf: World Tour
Nintendo heeft al een hoop topgames naar de Nintendo 3DS gebracht. In 2014 was Mario Golf: World Tour er één van en ik had zelf het geluk dat ik de game in april mocht reviewen. Ik ben dol op golfgames en wordt er heerlijk rustig van als ik even een balletje sla in Mario Golf of Everybody’s Golf. Ik heb World Tour nog altijd op mijn 3DS staan, maar ik moet bekennen dat ik de game al een tijdje niet meer heb aangeraakt (hoewel dat ook kan liggen aan Super Smash Bros.). Toch blijf ik wel achter mijn mening staan: probeer Mario Golf eens uit. Het werkt behoorlijk verslavend en hij zit bovendien ramvol content!

Speel jij nog wel eens Titanfall of een van de andere games in deze lijst? Of mis je juist nog een game in dit lijstje? Laat het vooral weten in de comments!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.