Terugblik E3 2014: Robin

Terugblik E3 2014: Robin

De E3 is alweer voorbij en wat was het leuk! Maar wat is het voorbij gevlogen zeg. De dag van de persconferenties was vooral heel erg hectisch bij GameParty, maar daarna was het genieten. Het was vooral genieten van alle livestreams van Twitch, IGN en GameSpot die rechtstreeks van de show af kwamen! Wat was top en wat was flop?

Top 3 E3 2014
Assassin’s Creed: Unity
Wauw. Dat gevoel wil ik graag hebben als ik een persconferentie op de E3 kijk. En dat wauw-gevoel had ik deze E3 het meeste bij de nieuwe Assassin’s Creed. Misschien dat de game getoond werd op een PC, maar ik ga ervan uit dat het op de PlayStation 4 en de Xbox One net zo prachtig is. Maar de nieuwe Creed moet het niet alleen van zijn grafische pracht hebben. Allereerst is de setting natuurlijk hartstikke tof. De vergelijking met Les Misérables wordt keer op keer gemaakt. En dan die co-op mode. Must have. Dit lijkt me duidelijk de game van de show.
Battlefield Hardline
Het was niet bepaald een verrassing dat Battlefield Hardline op de E3 getoond zou worden. Sterker nog, ruim voordat de E3 begon lekte er al een erg toffe trailer uit. EA kon er nu niet meer omheen en kondigde Hardline aan. Daarnaast kondigden ze ook aan dat ze op de E3 een ‘nieuwe’ trailer zouden laten zien. En eerlijk is eerlijk, de nieuwe trailer zag er erg tof uit. Maar dat is niet waarom Hardline bij mij op nummer 2 staat. Op de E3 werd namelijk ook bekend gemaakt dat er een beta zou worden gelanceerd. Ik heb inmiddels al een aantal uurtjes in de beta zitten op de PlayStation 4, en het bevalt me erg goed! Battefield Hardline gaat zeker knallen dit najaar!

Far Cry 4
Op deze derde plaats had net zo goed ‘Ubisoft’ of ‘Tom Clancy’s The Division’ kunnen staan. Het is geen geheim dat Ubisoft namelijk flink heeft lopen knallen op de afgelopen E3. Over Assassin’s Creed heb ik het al gehad, en ook The Division zag er erg tof uit. Maar als ik er dan toch nog één titel uit moet pikken, dan is het Far Cry 4. En dan is het niet eens zozeer om die co-op mode, maar eerder om de sfeer die de game ademt. De trailer liet in ieder geval een hoop indruk op mij achter. Ook deze keer lijkt de bad guy weer een compleet doorgedraaide gek te worden. En een fort aanvallen op een olifant? Is dat niet wat we allemaal stiekem heel erg graag willen?

Flop 3 E3 2014
De manier van presenteren bij Nintendo
Verdomme Nintendo, ik heb je heel erg hoog zitten. Maar de manier waarop je je games op de E3 presenteerde, dat sloeg werkelijk waar he-le-maal nergens op! Waarom niet gewoon knallen met een toffe persconferentie? Er was namelijk content genoeg. In plaats daarvan koos Nintendo ervoor om een lullige video met trailers te laten zien. Echte klappers bleven uit. Tot vlak na het einde van de ‘show’. Toen stond ineens op de grote game-sites het nieuws dat er een nieuwe Star Fox zou komen. Een paar uur later werd bekend dat PAC-MAN naar Smash Bros. zou komen. Waarom doe je dat niet tijdens het Nintendo Digital Event?!?!

RIP PlayStation Vita
Daar heb je hem weer met zijn PlayStation Vita, zul je als vaste lezer van GameParty misschien onderhand wel denken. Vooraf hoopte ik dat Sony met wat toffe titels voor de Vita zou komen. Dat hoopte ik vorig jaar ook al, en ook vorig jaar kwam ik bedrogen uit. Dit jaar kwam Sony niet verder dan een paar obscure Japanse titels waarmee ik niet zo veel heb en een hoop free-to-play meuk. Dat kan misschien best leuk zijn, maar dat zijn niet de games waar de bezitters van een PlayStation Vita op wachten. Ik kocht mijn PlayStation Vita namelijk zodat ik grafische parels en epische games kon spelen. Niet zodat ik een match-3 spelletje van Fat Princess kon spelen. Bah.

Uitstel Super Smash Bros. voor 3DS
Oorspronkelijk stond de release van Super Smash Bros. voor de Nintendo 3DS voor deze zomer. Ik verheugde me erop, want Super Smash Bros. is de ultieme game als je lang moet reizen. Ideaal dus voor mijn vakantie! Helaas mocht het niet zo zijn en komt de game pas 3 oktober uit. Niet alleen jammer omdat ik nu een andere vakantie-game moet gaan zoeken, maar ook omdat het erg goed uitziet. In het Nintendo Treehouse (de livestream van Nintendo) heb ik een hoop gameplay voorbij zien komen en het zag er erg tof en bovendien vloeiend uit!
Hoopt volgend jaar op….
Meer gameplay! Kijk, die spannende trailers zijn allemaal heel erg leuk. Fantastisch, die trailer van Uncharted 4. Maar het liefst willen we natuurlijk gameplay zien! Met CGI-trailers vind ik het lastig te beoordelen hoe de uiteindelijk game eruit komt te zien. Bij deze kritiek kijk ik ook vooral naar EA Sports. Hou toch eens op met die bullshit trailers van games als FIFA, NHL en Madden. Echte gameplay willen we zien, niet van die trailers die uit 100% bullshit bestaan!

Is helemaal klaar met…
Free to Play (en natuurlijk ook bullshit-trailers). Ik heb me eigenlijk maar aan twee kleine dingetjes geërgerd deze E3. Allereerst zijn er die bullshit-trailers waar ik het al eerder over had. Maar dat is natuurlijk ook niet iets van de afgelopen jaren, bullshit hoort eigenlijk bij de E3. Als ik dan nog iets moet noemen, dan zijn het die Free to Play-games. Het viel mee in welke aantallen ze richting de E3 zijn gekomen, maar Sony moet er gewoon mee kappen. Vooral met beweren dat de games écht gratis zijn, terwijl ze in beeld hebben staan dat je voor sommige dingen toch wel moet betalen. Zucht…

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.