Ik speel nog steeds… Call of Duty: Black Ops III!

Call of Duty: Black Ops III

PC PlayStation 3 PlayStation 4 Xbox 360 Xbox One
8.4

Sterk

1

User Avg

Ik speel nog steeds… Call of Duty: Black Ops III!

Ik speel nog steeds… Call of Duty: Black Ops III!

Man, man, man, wat kan ik af en toe toch blij zijn met de gratis games van PlayStation Plus en Xbox Gold. Natuurlijk is het niet iedere maand feest, maar zo af en toe zitten er toch wel hele fijne games tussen die ik anders misschien niet gespeeld zou hebben. Deze keer had ik jackpot doordat Black Ops III gratis werd weggegeven bij PS Plus. Vroeger was ik groot fan van de Call of Duty games, maar na Black Ops II ben ik een beetje afgehaakt omdat mijn aandacht meer ging naar singleplayer games. Toch heb ik altijd in mijn achterhoofd gehad dat ik de andere delen nog graag eens zou willen spelen, daarom speel ik nog steeds Black Ops III.

Nu Call of Duty en Battlefield zich wat meer zijn gaan focussen op games die zich in het verleden afspelen in plaats van shooters in een futuristisch jasje, is het nu weer een fijne afwisseling om weer terug te gaan naar een setting die zich in de toekomst afspeelt. Black Ops III speelt zich namelijk af in het jaar 2065. In deze toekomst is het niet zo rooskleurig gesteld met de wereld en vliegen de robots je om de oren. Gelijk in het begin weet ik weer wat ik zo fijn vond aan de singleplayer ervaring in de Call of Duty games. Gelijk volop actie en explosies die niet zouden misstaan in een Michael Bay-film. De sinlgeplayer ervaring is over het algemeen kort, maar wel heel erg krachtig te noemen.

Ondertussen is het wel bekend dat ik groot voorstander ben van games die in co-op gespeeld kunnen worden en dat ik hier graag meer van wil zien. Laat het nou zo zijn dat Black Ops III gewoon in co-op te spelen is en zelf via splitscreen met zijn tweeën op de bank. Dit is al genoeg reden om deze game na het uitspelen alleen nog een keertje door te lopen met een vriend van me. Een andere leuke toevoeging in de singleplayer is het safehouse waar je tussen de missies door in terecht komt. Hier is het mogelijk om je aanvallen te upgraden of om te oefenen in een simulator. Tevens kan je hier voorbereidingen treffen voor je volgende missie, waarbij je informatie krijgt over de missie en je load out hierop kunt aanpassen. Dan is er ook nog de mogelijkheid om na het uitspelen van de sinlgeplayer een tweede playthrough te doen genaamd Nightmares. Hierin zijn de vijanden robots en zombies geworden en is de volgorde van de missies aangepast en zelfs de dialogen zijn anders. Nog meer reden om deze game gewoon voor een derde keer uit te spelen. Het is duidelijk dat er in dit deel extra aandacht is besteed aan de singleplayer ervaring, waar ik in ieder geval erg gelukkig van word.

Het multiplayer aspect is voor veel gamers het belangrijkste bij een nieuwe Call of Duty en hoewel dit voor mij tegenwoordig een stuk minder van belang is geworden werd ik toch erg gelukkig van de multiplayer van Black Ops III. De game speelt heerlijk en de verschillende wapens zijn een genot om mee in het rond te schieten. Ook in de multiplayer wordt je volop in de actie gedropt en zijn er zoals gewoonlijk met scorestreaks verschillende bonussen te verdienen waarmee je bijvoorbeeld met drie man tegelijk in een vliegtuig kan plaatsnemen om de tegenstanders op de grond te bedelven onder een kogelregen vanaf de turrets.

Back Ops heeft ook nog een ander deel waar de game zo om geliefd is. Dat is de welbekende zombie modus. Ook in Black Ops III aanwezig en tevens ook in splitscreen te spelen. Elk moment word ik weer een beetje gelukkiger van deze game en ik begin mezelf af te vragen waarom ik deze game niet in eerste instantie zelf in huis heb gehaald. De zombie modus speelt zich af in Morg City, waar vier personen onder een vloek komen te staan en jij deze vloek moet zien te verbreken en in de tussentijd een shitload aan zombies moet afslachten. Wederom weer heerlijk veel actie waar iedereen zich vele uurtjes mee kan vermaken.

Na het spelen van Black Ops III weet ik weer waarom ik zoveel hield van de Call of Duty-games en begrijp ik niet waarom ik deze game niet bij release heb gekocht. De game heeft alles wat ik wil: splitscreen, actievolle singleplayer, uitgebreide multiplayer en zombie modus die ook in splitscreen te spelen is. Mocht jij net als ik deze game niet in huis hebben gehaald omdat je een beetje klaar was met de Call of Duty reeks en heb je de game niet via PlayStation Plus binnen hebben gehaald, dan raad ik je aan om deze toch ergens op de kop te tikken, want de game gaat je echt veel plezier geven en je liefde voor Call of Duty weer naar boven halen.

Game fanaticus die het liefste zijn vrije dag besteedt in de bioscoop tijdens een filmmarathon. Of 's nachts voor de tv zit te genieten van een goede pot American Football.