Up2Date, 11 september: nieuws over Pokémon Go!

Up2Date, 11 september: nieuws over Pokémon Go!

We hebben een bewogen week achter de rug. De aankondiging van twee nieuwe PlayStation’s, Mario die voor het eerst op een niet-Nintendo platform gaat verschijnen, nieuws rondom Pokémon Go… En alles vind je terug in deze nieuwe Up2Date!

Telltale’s Walking Dead Season 3 begint in november
Met het eerste seizoen van haar Walking Dead-game zette Telltale zichzelf definitief op de kaart met haar specifieke art stijl en manier van storytelling. Hoewel het tweede seizoen, waarvan de laatste episode twee jaar geleden verscheen, iets minder enthousiast ontvangen werd, is er gewoon een Season 3 op komst. En we hebben nu een releasewindow: in november moet de eerste episode verschijnen.

Wederom zal je met Clementine op avontuur gaan, maar daarnaast ook nieuwkomer Javier onder de knoppen hebben. Verhaaltechnisch is er verder uiteraard nog niks verklapt; wel weten de dat de game gaat verschijnen voor PC, Mac, Xbox 360, Xbox One, PS3, PS4, PS Vita en mobiele platformen.

Batman: Return to Arkham komt 20 oktober uit
Nadat Return to Arkham voor onbepaalde tijd uitgesteld werd, maakte ik me even zorgen. Een dusdanig uitstel is meestal geen goed teken en hoewel ik er wel vertrouwen in hield dat het spel uit zou komen, vroeg ik me af wat de reden kon zijn om een remaster-collectie zo lang uit te stellen.

Maar gelukkig, we zijn van onze onzekerheid verlost. Warner heeft namelijk bekendgemaakt dat de collectie vanaf 20 oktober in de winkels ligt voor PlayStation 4 en Xbox One. Een reden voor het uitstel werd er niet bij gegeven, maar het feit dat er een precieze datum is gecommuniceerd geeft in ieder geval vertrouwen dat we de game nu écht in onze consoles kunnen gaan schuiven.

Nieuwe features Pokémon Sun en Moon getoond in video
We hebben nog een goede twee maanden te gaan, dan kunnen we aan de slag met twee gloednieuwe Pokémon-avonturen op de Nintendo 3DS. In een nieuwe vrijgegeven video gaat Nintendo in op een aantal nieuwe features die beide games zullen hebben.

Zo zullen de spellen gebruikmaken van de interne klok van de 3DS en zich standaard twaalf uur van elkaar afspelen. Hierbij gebruikt Sun de daadwerkelijke tijd, in Moon is het twaalf uur later. Daarnaast wordt de Aether Foundation geïntroduceerd, komen we te weten dat op diverse punten de verhaallijnen van elkaar zullen verschillen en kunnen we in de games foto’s maken van Pokémon. Als laatste wordt een Ultra Beast getoond.

Sony toont PS4 Slim en PS4 Pro
Eindelijk zijn ze officieel: de PS4 Slim en de PS4 Pro, of Neo zoals ‘ie eerst heette. Het bestaan van de Neo was eerder al door Sony bevestigd en door de vele leaks van de afgelopen weken wisten we stiekem ook al dat de PS4 Slim wel echt moest zijn, maar bevestiging is altijd fijn natuurlijk.

En, wat voor vlees hebben we dan in de kuip? De Slim is gewoon een kleine en zuinigere PS4 waarvan de digital audio out is geschrapt. En net als de PS4 Pro komt hij met een vernieuwde controller waarvan de touchpad deels doorzichtig is zodat je de kleur van de Lightbar kunt zien. Hardware-matig is de Pro een stuk interessanter: qua afmetingen is hij ongeveer net zo groot als de huidige PS4, maar zowel de CPU als de GPU zijn een stuk sneller. Daardoor kan de console 4K output aan, waardoor games er een stuk beter uitzien. De Slim verschijnt 15 september, de Pro is 10 november aan de beurt.

Mario komt naar mobile
We wisten dat het eraan zat te komen, maar nu is het officieel: Mario verschijnt voor het eerst met een eigen game op een niet-Nintendo platform. In december komt Super Mario Run naar iOS; een game waarin Mario automatisch rent en je je alleen maar druk hoeft te maken over wanneer je moet springen. Ideaal snel smartphone-spelletje voor onderweg dus.

Het eerste deel van de game zal gratis te spelen zijn, de rest zal voor een vaste prijs te koop zijn. In een later stadium zal Super Mario Run ook voor Android-toestellen verschijnen.

Pokémon Go Plus verschijnt 16 september; Pokémon Go komt naar Apple Watch
De Pokémon Go Plus, het polsbandje waarmee je Pokémon Go kunt spelen zonder je telefoon uit je broekzak te halen, is vanaf 16 september verkrijgbaar in de Nintendo Online Store. Het apparaatje maakt via Bluetooth contact met je telefoon (iOS of Android) en trilt wanneer je een Pokéstop of Pokémon tegenkomt. Door het indrukken van een knopje kan je vervolgens items ophalen bij de Pokéstop of een Pokémon vangen.

Vanaf december kunnen mensen met een Apple Watch een soortgelijke ervaring beleven; dan verschijnt Pokémon Go namelijk voor het horloge van Apple. Je kunt Pokéstops activeren, verschillende statistieken over bijvoorbeeld de eieren die je uitbroedt bekijken en je krijgt een melding wanneer een Pokémon in de buurt is. Om deze te vangen zal je echter wel je iPhone tevoorschijn moeten halen.

Verder op GameParty…
…was het een vrij rustige week. Bas kwam er tijdens zijn vakantie achter dat hij onbewust kennis over zijn vakantiebestemming had opgedaan door het spelen van een game en hij zette uiteen waarom hij nog steeds Star Wars: Knights of the Old Republic speelt.

Dat was ‘ie alweer! Hou de komende periode GameParty goed in de gaten, want met de drukke game-herfst voor de deur wil je natuurlijk niks missen! Tot volgende week!

Hardcore casual gamer en graphicshoer. Hartje racing/action/adventure met een voorliefde voor sfeer. Schrijft niet alleen zelf, maar eindredacteert ook stukjes van anderen. Daarnaast groot consument van films, series en chocolade(rozijnen).