E3 2016: de beste games volgens de crew

E3 2016: de beste games volgens de crew

De E3 ligt achter ons. De kaarten liggen op tafel. We weten wat de komende tijd gaat brengen. Tussen die honderden games zitten uiteraard meteen favorieten. Welke games maakten de meeste indruk op de redactie van GameParty?


Harmen

God of War
Van alle eerdere God of War-titels heb ik er geen enkele gespeeld. Geen idee waarom eigenlijk, want op de Vita na heb ik alle platformen waarop de games verschenen in mijn bezit (gehad). Maar deze nieuwe titel voor de PlayStation 4 heeft mijn hart nog eens extra gewonnen. De Noorse mythologie en bijbehorende omgevingen maakten diepe indruk, mede door de fantastische graphics. Kratos als vader zien is een tikkeltje bizar (wel geheel in eigen stijl gelukkig), maar het paste wel goed in de gameplay. En hij heeft een baard! Ik kan niet wachten om met deze game aan de slag te gaan, jammer dat er nog geen release aangekondigd is.

Forza Horizon 3
Dat er een nieuwe Forza aangekondigd zou worden op de E3 was al bekend en dat het een Horizon-titel zou worden kon iedereen met een beetje gezond verstand wel beredeneren. Voor mij was deze game al een must geweest als het Horizon 2 met opgepoetste graphics en een nieuwe omgeving was. Maar het is meer. Voor het eerst zijn er echte offroad-races en –wagens en met Australië als setting zijn de meest diverse omgevingen mogelijk; van woestijn tot tropisch regenwoud. Zelf had ik er geen seconde aan gedacht, maar wat een perfecte locatie is dat eigenlijk als je het zo bekijkt. Was het maar september!

Battlefield 1
Als je mij voorafgaand aan de E3 had gevraagd of ik meer zin had in de nieuwe Battlefield of in de nieuwe Call of Duty, was het antwoord hands-down Battlefield geweest. Door de overwacht vette presentatie tijdens de Sony-conferentie is het echter toch een close call geworden. De doorslag hebben toch de rauwe setting en authenticiteit van de brute wapens in Battlefield 1 gegeven. Want wat ziet die gameplay er lekker grof uit. Niks piew piew piew uit laser-geweren, gewoon doffe buskruit-klappen die versterkt worden door dikke, stalen lopen. Ondanks dat ik tegen mijn eigen verwachting tóch Infinite Warfare wil gaan spelen, blijft mijn verlangen naar een klassieke shooter het sterkst.


Bas

South Park: The Fractured but Whole
The Stick of Truth, de eerste South Park-game (wanneer we die sloot aan hele slechte titels even buiten beschouwing laten) was fantastisch. De game liet zien wat South Park kon zijn in de wereld der videogames maar vooral ook hoe goed een licentie kan werken als spel. Ik heb me enorm vermaakt met het avontuur van de kinderen en vaker dan eens hardop zitten lachen. Het vervolg moet nog groffer, nog groter en nog meer South Park worden. Wanneer je in de trailer dan ook nog eens Marvel en DC (twee bedrijven waar ik erg veel mee heb) met de grond gelijk maakt op een sterke, hilarische manier, dan heb je me te pakken. Ik kan niet wachten om met superhelden als The Coon op pad te gaan.

Skyrim: Special Edition
Niet verwacht dat ik hier zo enorm naar uit zou gaan kijken. Ik heb in het verleden al honderden uren doorgebracht in de wereld gevuld met magie, draken en Dovakhiin. Ik wist dat er een nieuwe uitgave aan zat te komen, maar het deed me heel weinig. Ik ken de game van voor tot achter. Tot ik zag wat Bethesda met het spel van plan is. Het spel is niet zomaar ‘opslaan als 1080p, export’, maar een complete wederopbouw van dat wat we kennen. De wereld oogt gigantisch veel beter, de sfeer komt beter tot zijn recht en de nieuwe effecten smeken om bekeken te worden. En ineens sloeg mijn mening compleet om. Ja, deze wereld wil ik op deze manier nog eens ontdekken. Met alle DLC erbij, mogelijkheid om mods te gebruiken en deze graphics? Ik ben er klaar voor. Ik hoop wel dat ik op de één of andere manier mijn Xbox 360 savegame naar de Xbox One kan sturen. Want Fusrodan ben ik helemaal blij!

Microsoft exclusives
Ja, ik speel vals. Ik heb lang zitten twijfelen over de game die hier moest komen te staan. Ik kijk al tijden uit naar Gears of War 4 en de onthulling van een oude Marcus Fenix deed me rondspringen achter het scherm van mijn Mac. Maar ook Halo Wars 2 is zo’n game die ik moet hebben. Deel één speel ik nog steeds met grote regelmaat. State of Decay 2 kan me misschien net wat minder interesseren (al heb ik deel één met veel plezier gespeeld), maar Dead Rising 4, Sea of Thieves en Cuphead moeten stuk voor stuk gespeeld gaan worden. Daarnaast vind ik die Xbox One S wel heel erg mooi, zit ik er over na te denken om een custom controller aan te schaffen en lijkt Scorpio me volgend jaar flink wat geld uit m’n zakken te gaan kloppen.


Max

God of War
Misschien niet heel origineel dat ik hiervoor kies, maar ik heb elke God of War uitgespeeld, ja zelfs die games voor de PSP. Ik ben altijd groot fan van de serie geweest, zelfs na het ietwat teleurstellende Ascension. Ascension was overigens niet slecht, maar daar is alles ook mee gezegd. Nu is God of War aangekondigd in een nieuwe setting. Het is geen reboot, maar het verhaal gaat gewoon verder. Dit maakt het nog interessanter, want Kratos heeft nog steeds Zeus uitgeschakeld en de wereld zo goed als vernietigd en nu is hij aan het jagen met zijn zoontje in een compleet nieuwe setting. Wie was de moeder van zijn zoontje? Wat is er met haar gebeurd? Hoe komt Kratos aan die ontzettend gruwelijke baard? Zoveel vragen! Tevens vind ik het ontzettend tof dat hij zijn wapens ingewisseld heeft voor een gigantische bijl. Het past beter bij de Noorse setting en ook bij de baard van Kratos. Het is al bekend dat er ontzettend veel geweld in de game gaat zitten, maar dit keer ben ik meer benieuwd naar de relatie tussen Kratos en zijn zoon. Wordt Kratos eindelijk weer mens? Ik kijk er ontzettend naar uit.

Days Gone
Ja, wéér een zombie-game. De zoveelste. Toch lijkt deze game mij ontzettend leuk om meerdere redenen. Om te beginnen ziet de game er fantastisch uit. De effecten van het licht en de hordes zombies die op het beeld getoverd werden, deden mij denken dat de game op de Neo werd gespeeld, echter is bekend gemaakt dat de game op een reguliere PlayStation 4 draaide (eerst zien, dan geloven). Je bent een biker en jouw motor is jouw metalen ros. Er zitten draagtassen aan de motor, waardoor je allerlei belangrijke dingen in je motor kan en zal moeten stoppen. Onnodig om te zeggen, maar die motor is het allerbelangrijkste wat er in de game is. Daarnaast is de game open world en lijkt het een aardig verhaal met zich mee te brengen. Dit maak ik natuurlijk op uit slechts twee trailers, maar als je kijkt naar die hordes zombies die op je af komen rennen, gaat je hart gewoon sneller kloppen. De horde zag er enigszins simpel uit, maar het is ondertussen bekend dat dit omwille van de demo was en de hordes normaal gesproken angstaanjagender zijn. Ik kan nu wel stoer zeggen dat ik dit geweldig vind, maar dit maakt mij toch een heel klein beetje bang.

The Last Guardian
Het is ondertussen wel duidelijk dat ik heb genoten van de conferentie van Sony. Wat wil je? Ze lieten ontzettend veel exclusieve games zien, de PlayStation VR deed weer veel goeds en daarnaast kwam er nog een releasedatum voor The Last Guardian. Ik moet zeggen ik twijfelde tussen dit, Horizon: Zero Dawn, Titanfall 2 en Battlefield 1, maar een releasedatum voor The Last Guardian. Ik wist niet dat dit ooit nog ging gebeuren. Het was alsof de game een vaag concept was geworden. De game die nooit uit zou komen. De game waar iedereen voor altijd naar zou blijven uitkijken. Dit is echter niet meer zo. De game komt uit in oktober en ik ben ontzettend benieuwd. Ik heb al vernomen dat er nog wel wat problemen zijn met framerate en een aantal vreemde bugs, maar dat de sfeer geweldig is. De relatie tussen Trico en de jongen staat centraal en persoonlijk wil ik de game ontzettend graag spelen. Ik heb het gevoel dat de game mij gaat laten janken als een klein kind, maar aangezien de game tien jaar geleden al had moeten uitkomen, mag ik mij ook wel als een kind gedragen.


Robin

Forza Horizon 3
Ik durfde van te voren de voorspelling wel aan en ik heb niet geheel verrassend gelijk gekregen. Er komt een nieuwe Forza Horizon aan. Toch zat ik haast te juichen voor mijn scherm toen de eerste beelden van de game getoond werden. De setting in Australië ziet er wel heel erg tof uit. Zeker omdat we nu nog veel meer off-road kunnen scheuren. Natuurlijk, door de velden in Zuid-Europa heen ploegen in deeltje twee was tof, maar met een dikke truck scheuren door de Australische outback is nog veel toffer. Bovendien lijkt de game er fantastisch uit te gaan zien en kunnen we met meer dan 300 auto’s aan de slag. Wat mij betreft een must-buy!

South Park: The Fractured but Whole
Is er ooit een trailer op de E3 gewest die mij zo heeft laten lachen als die van de nieuwe South Park game? Ik denk het eigenlijk niet. Alleen daarom al verdient The Fractured but Whole een plekje in mijn top 3 van de afgelopen E3. Maar ook omdat ik verwacht dat de game ook qua gameplay hoge ogen gaat gooien. Ik heb de eerste game namelijk met een hoop plezier gespeeld. Toffe RPG-actie in combinatie met de fantastische humor die we van South Park gewend zijn, dat kan eigenlijk niet mis gaan. Bovendien is het superhelden-thema van de game ook nog eens aansprekend. Ook deze game gaat in mijn bezit komen!

Watch Dogs 2
Misschien een verrassende keuze, maar ik heb echt zin in deze game. Als ik er goed over nadenk heb ik toch echt wel heel veel plezier gehad met de allereerste Watch Dogs. Natuurlijk, de game was niet zo goed als Grand Theft Auto. Maar ik vond de game wel een stuk beter dan bijvoorbeeld een Saints Row. De eerste beelden van Watch Dogs 2 zien er in ieder geval goed uit. De setting van San Francisco spreekt mij in ieder geval heel erg aan. Ik denk dat Ubisoft zeker kan hebben geleerd van de fouten uit het eerste deel. En dan kan Watch Dogs 2 zomaar eens enorm goede titel worden!

Het is duidelijk waar onze passies liggen. We weten wat we gaan krijgen en wat we willen. Onze kaarten liggen op tafel. Wat jij?

Al behoorlijk wat jaren is GameParty te vinden op deze uithoek van het web. Dagelijks vind je er de nieuwste reviews, de vetste previews en het laatste nieuws.