De grote strijd der najaarstoppers

De grote strijd der najaarstoppers

Misschien is het wat vroeg om te zeggen dat de donkere dagen voor de Kerst al zijn ingegaan, maar feit is wel dat het games-seizoen weer helemaal begonnen is. Elk najaar barst al het geweld los en in de komende weken richting de feestdagen (nog maar 53 dagen tot pakjesavond!) staat ons nog een hoop moois te wachten. Maar zoveel moois, dat vind je portemonnee helemaal niet zo prettig. Daarom vergelijk ik in deze feature een aantal titels met elkaar. En geef ik ook nog eens een oordeel over welke game je nou het beste kunt kopen. Een oordeel wat je natuurlijk ook helemaal links kan laten liggen, natuurlijk!

The Crew versus Project CARS
Hoewel Forza Horizon 2 momenteel scoort op de Xbox One en Driveclub op de PlayStation 4 ongeveer de slechtste launch van dit jaar heeft, zijn er twee andere racetitels. Twee racetitels die voor zowel de Xbox als de PlayStation verschijnen. Twee racetitels die behoorlijk van elkaar verschillen, dat is natuurlijk iets wat vast staat. Waar The Crew zich focust op arcade-racen, is Project CARS een sim in de puurste vorm. Games die beiden iets unieks hebben!
In The Crew is dat unieke de enorme map. In The Crew race je in de Verenigde Staten van kust naar kust. De ultieme roadtrip van New York City naar San Francisco of Los Angeles? In The Crew kan het. Vergeet onderweg niet langs Las Vegas of Chicago te gaan! Of maak een uitstapje naar de Rocky Mountains. In Project CARS maak je alleen maar uitstapjes naar de bekendste circuits ter wereld. Wat Project CARS zo uniek maakt, is de community. CARS staat niet voor niets voor Community Assisted Racing Simulator. De community heeft een grote rol gehad in de ontwikkeling van de game. Bovendien staan de dames en heren van Slightly Mad Studios aan het roer. Slightly Mad ken je van de Need for Speed: SHIFT-serie. Bovendien moet Project CARS de meeste circuits ooit in een videogame bevatten!

Oordeel: Ga voor Project CARS. Kun je eindelijk eens laten zien hoe goed (of slecht) je nu echt bent in racen.
Project CARS verschijnt 21 november voor PC, PS4, Xbox One en Wii U. The Crew verschijnt 2 december voor PC, PS4, PS3, Xbox One en Xbox 360

Smash Bros. for 3DS versus Smash Bros. for Wii U
Oké, misschien vergelijk ik in deze strijd wel appels met peren. Ik vergelijk in ieder geval een handheld met een console. De versie voor de Nintendo 3DS ligt nu bijna twee weken in de winkel. Op wat kleine lag bij het online spelen na lijkt de release vlekkeloos te verlopen. De game verkoopt als een tierelier en bovendien zijn de reviews eigenlijk allemaal zeer positief. Bovendien: hoe cool is het dat je tijdens je bezoekje aan de wc ondertussen even Mario en Peach in elkaar kunt slaan?!

Maar, voor de Wii U-versie is natuurlijk ook wat te zeggen. In de 3DS-versie zitten al een enorm aantal details. En dat op dat kleine schermpje van de 3DS. Hoe ontzettend mooi moet de Wii U-versie dan wel niet worden? Bovendien: het is leuk dat je ook kunt ‘smashen’ in de trein, maar het liefst scheld je natuurlijk je vrienden kapot terwijl je op de bank naast ze zit. Qua gameplay lijkt het in ieder geval goed te zitten.

Oordeel: Koop ze gewoon allebei. De vierde Smash Bros. is zo goed, die wil je gewoon zowel in de trein als op de bank spelen.
Smash Bros. for Nintendo 3DS is vanaf nu verkrijgbaar. Smash Bros. for Wii U is vanaf 5 december verkrijgbaar.

NBA 2K15 versus FIFA 15
Dan mijn favoriete categorie: de sportspellen! Natuurlijk, hier hadden ook Madden NFL en NHL tegenover elkaar kunnen staan. FIFA en NBA zijn echter meer bekend in de Benelux en zijn bovendien het makkelijkste te vinden in de winkels. De NBA 2K-serie schitterde vorig jaar in ieder geval op de PlayStation 4 en Xbox One. Iedereen die deze game in actie zag wist meteen waarom je nu precies een next-gen console had gekocht! Dit jaar zet 2K Sports opnieuw een goede game neer en bouwen ze verder op het sterke fundament van 2K14. Bovendien is basketbal ook nog eens een ontzettend toffe sport!
Maar FIFA, dat is een game die elke zelfrespecterende gamer ooit een keer gespeeld moet hebben. Pro Evolution Soccer doet al jaren niet meer mee om de titel van beste footie, FIFA gaat al jaren achter elkaar met die titel aan de haal. Ook dit jaar heeft EA Sports weer een aantal veranderingen doorgevoerd waardoor de game nog realistischer is. Bovendien speelt de game ook dit jaar weer ontzettend lekker weg en lijkt het wel alsof je naar een echte voetbalwedstrijd zit te kijken.

Oordeel: probeer NBA 2K15 eens. Als je een sportliefhebber bent, heb je vast en zeker wel een FIFA-titel in je kast staan. De kans dat je een NBA-titel in je kast hebt staan is een stukje kleiner. Niet voor niets wordt NBA 2K vaak tot sporttitel van het jaar uitgeroepen!
FIFA 15 is vanaf nu verkrijgbaar voor PS3, PS4, PS Vita, Xbox 360, Xbox One, PC, 3DS en Wii. NBA 2K15 is vanaf nu verkrijgbaar voor PS3, PS4, PC, Xbox 360 en Xbox One.

Call of Duty: Advanced Warfare versus Far Cry 4
In de strijd der first-person shooters hadden eigenlijk de nieuwe Call of Duty en Battlefield tegenover elkaar moeten staan. Battlefield Hardline werd echter uitgesteld en verschijnt pas ergens begin 2015. Dan maar over naar een andere FPS-topper van dit najaar: Far Cry 4. Misschien wel een van de games waar het meeste naar uit wordt gekeken. Far Cry 3 had in Vaas een van de meest geschifte bad-guys die we ooit zagen in een game. Far Cry 4 belooft in ieder geval weer dezelfde totale waanzin te verzorgen. Bovendien, hoe cool is het dat je in het prachtige Shangri-La met een tijger bad guys kan aanvallen. Heel cool, lijkt me zo.

Er is één ding wat de nieuwe Call of Duty een hoop pluspunten bezorgt: eindelijk die nieuwe engine! Fans hebben er al jaren om gevraagd, om gesmeekt zelfs en dit jaar gaat het dan eindelijk gebeuren. Sowieso gaat Call of Duty helemaal op de schop. De eerste beelden deden ons bij GameParty een beetje denken aan een kruisbestuiving tussen Call of Duty: Black Ops II en Titanfall. Kevin Spacy heeft een bijzondere rol als de bad guy in het verhaal van Advanced Warfare.

Oordeel: Far Cry 4. Als is het maar omdat je daar op een olifant een fort kan bestormen.
Far Cry 4 is vanaf 20 november op PS4, PS3, Xbox One, Xbox 360 en PC verkrijgbaar. Call of Duty: Advanced Warfare is vanaf 3 november op PS4, PS3, Xbox One, Xbox 360 en PC verkrijgbaar.

Dit zijn maar een aantal titels uit het enorme aanbod aan najaarstoppers. En als ik nog een laatste oordeel mag geven: het liefst koop je ze natuurlijk gewoon allemaal!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.