De toekomst van SimCity start op 14 november

De toekomst van SimCity start op 14 november

Breng de steden van vandaag de dag naar de wereld van morgen. Electronic Arts kondigt aan dat het uitbreidingspakket SimCity Steden van de Toekomst momenteel wordt ontwikkeld voor Mac en pc en wordt uitgebracht op 14 november. SimCity Steden van de Toekomst heeft als basis de ultieme stedenbouwsimulatie die wereldwijd door meer dan 2 miljoen mensen wordt gespeeld. Spelers krijgen nu de mogelijkheid om hun steden 50 jaar de toekomst in te brengen en te transformeren. Met nieuwe technologieën en experimentele technieken voor stadsplanning bepalen burgemeesters het lot van hun steden: floreren ze als utopie door schone energie te gebruiken, of als dystopie waarin alles draait om winstbejag? Patrick Buechner, algemeen manager bij Maxis Emeryville:

Zal de wereld van morgen een ideale, groene wereld zijn, of een industriële maatschappij die geregeerd wordt door massaconsumptie? Met SimCity Steden van de Toekomst kunnen spelers de toekomst bouwen die zij voor ogen hebben. Vervoer je Sims met magneetzweeftreinen, voorzie je steden van energie met fusiereactoren of golfmachines, bouw een leger van robots om je Sims te dienen en bouw enorme Megatorens waar moderne wolkenkrabbers bij in het niet vallen. We geven je geloofwaardige technologieën om je steden mee te nemen naar 50 jaar in de toekomst. Wat ga jij maken?

SimCity Steden van de Toekomst biedt je een gloednieuwe manier om te dromen over jouw stad van de toekomst. Nieuwe regio’s, nieuwe futuristische technologie, nieuwe stadsspecialisaties en nieuwe vervoermethoden veranderen de manier waarop steden vorm krijgen en zich ontwikkelen. Bouw je een utopische samenleving die wordt ondersteund met schone energie onder toezicht van de Academie, of laat je de enorme corporatie OmegaCo vervuilen en natuurlijke grondstoffen uitputten om consumptiedrang te blijven voeden? Voor het eerst in de geschiedenis van de spelreeks kunnen steden de lucht in gebouwd worden met gigantische Megatorens die hoog uittorenen boven de rest van de stad. Onderwijs en onderzoek helpen bij het ontdekken van nieuwe technologieën waarmee je steden minder vervuilen, minder afhankelijk zijn van natuurlijke grondstoffen, dagelijks onderhouden worden door robots en worden voortgedreven door groene energie. Naarmate de bevolking toeneemt, wonen, werken en spelen de Sims steeds dichter op elkaar. Als je hebt besloten of je wilt dat je Sims samenleven in harmonie of als uitgebuite arbeiders, kun je chaos laten uitbreken door een splinternieuwe ramp te ontketenen die exclusief is voor dit uitbreidingspakket.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.