De toekomst van Star Wars

De toekomst van Star Wars

De franchise staat er compleet anders voor dan twaalf jaar geleden. Na de release van Revenge of the Sith wisten we het zeker; dit was het dan. Het verhaal is klaar, de koek is op. Er komen geen films meer. Nu, jaren later, kijken we uit naar minimaal vijf nieuwe films. En dat is niet het enige.

Natuurlijk ben je pas net begonnen met Star Wars Battlefront en wil je niet uitkijken naar dat wat komen gaat. Je hebt net je geld neergelegd voor het spel, geniet intens en wil er van blijven genieten. Uiteraard. Vooral doen. Graag zelfs. Maar toch staan we even stil bij de toekomst van Star Wars, want die is volop in beweging. Waar we enkele jaren geleden dachten dat we het moesten gaan doen met enkele games, boeken en comics, zijn we inmiddels twee tv-series verder, zijn er vijf films in ontwikkeling en wordt er groots uitgepakt op het gebied van videogames. Star Wars leeft en staat sterk in zijn schoenen.
‘The Force Awakens’. De titel van de zevende Star Wars-film (of achtste, wanneer we de bioscooprelease van The Clone Wars mee gaan rekenen) is momenteel onderdeel van een grote marketingcampagne. Niet gek, over minder dan drie weken draait de film in de bioscopen. Tweeëndertig jaar na Return of the Jedi krijgen we een vervolg op de film. Met J.J. Abrams aan het roer weten fans van de saga al maanden dat hij de juiste man voor het project is. Hij is fan, heeft zijn kunst bewezen (Star Trek, Super 8) en weet wat Star Wars moet zijn. Terug naar de tijd waarin alles op de set gedaan werd en minder CGI (computer generated images) om de omgevingen en aliens te creeeren. Hij brengt dat authentieke Star Wars gevoel helemaal terug. Episode VII: The Force Awakens is het begin van een nieuwe trilogy. Deze ‘sequel trilogy’ brengt niet alleen een nieuw verhaal met zich mee; ook oude personages keren terug. Han Solo, Chewbacca, Luke Skywalker en Leia Organa keren stuk voor stuk terug om ons wederom te laten genieten in de filmzalen.

We weten dat, naast Episode VII, VIII en IX, ook drie andere films in ontwikkeling zijn. De eerste die we gaan zien is Rogue One: A Star Wars Story. Het is een spin-off van de originele films en zal geregisseerd worden door Gareth Edwards (die we kennen van Godzilla). De film zal afspelen tussen Episode III: Revenge of the Sith en Episode IV: A New Hope en dicht zo het gat dat tussen de twee eerste trilogieën was ontstaan. De film zal gaan over de groep Rebellen die het hun taak hebben gemaakt om de plannen van de eerste Death Star te stelen, zodat de mensen in A New Hope hun ding kunnen gaan doen.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

De tweede ‘Star Wars Story’ zal draaien om Han Solo. Hoewel er nog weinig bekend is rondom deze film (de film verschijnt pas in mei 2018), weten we dat het verhaal zal draaien rondom een jonge versie van de smokkelaar. De regie is in handen van Phil Lord en Chris Miller, hetzelfde duo dat 21 Jump Street en The Lego Movie hebben gemaakt. Zou dit betekenen dat de film een komische toon gaat krijgen? Het verhaal gaat geschreven worden door Lawrence Kasdan; ook geen onbekende. Eerder schreef hij het script voor The Force Awakens, terwijl hij lang geleden ook The Empire Strikes Back en Return of the Jedi uit zijn pen liet vloeien. De derde Star Wars Story-film zal draaien om het personage van Boba Fett. Verder is er weinig bekend rondom dit project.

Vergeet dus niet dat deze drie Star Wars Stories verschijnen langs de drie nieuwe Episodes. Zes Star Wars-films in een tijdsbestek van ongeveer vijf jaar. Menig fan kan niet wachten om al deze nieuwe content te verslinden. Gelukkig is er voor hen meer te doen dan alleen het wachten op de releases. Zo verschijnen er flink wat nieuwe boeken waarin de nieuwe officiële canon uit de doeken wordt gedaan. En daar vinden we meteen een link met de games die we spelen, want op drie november is ‘Star Wars Battlefront: Twilight Company’ verschenen. Een officieel boek, gebaseerd op de game van Dice. Naast dit boeken zullen er in de komende tijd flink wat andere verhalen verschijnen in het geschreven woord.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Qua videogames staat Star Wars er ook goed voor. Momenteel genieten we van Battlefront en zal de DLC van het spel die ervaring alleen maar uit weten te breiden. Maar er is meer. Op de mobiele platformen is Star Wars Uprising een grote hit. Een Diablo-achtige game met een groot sociaal aspect, waarin je een avontuur beleeft dat zich na Return of the Jedi en de val van The Empire afspeelt. De game is volledig gratis en we raden je dan ook aan om het eens te proberen. Wil je met ons spelen? Wordt dan lid van de ‘DSNL’-crew. Electronic Arts, de uitgever die voor behoorlijk wat jaren de rechten van Star Wars in handen heeft gekregen, is natuurlijk niet alleen bezig met Battlefront. Bij Visceral Studios zijn ze ook al een hele tijd bezig met een spel dat zich situeert in het Star Wars universum. Aldaar is de schrijfster achter de Uncharted-games, Amy Hennig, bezig met het creëren van een nieuwe Star Wars-titel, welke elementen uit Uncharted zal gaan krijgen. Iets wat moet gaan lijken op het nooit uitgebrachte Star Wars 1313.

Dichter bij nu kunnen we uiteraard volgende maand aan de slag met The Force Awakens in Disney Infinity 3.0. Het nieuwe pakket verschijnt ten tijde van de film en geeft je twee personages (Fin en Rey) en laat je het avontuur uit de nieuwste Star Wars-film ervaren. Echter wel op de kolderieke Disney Infinity-manier. Verder krijgt The Old Republic nog een uitbreiding in de vorm van Knights of the Fallen Empire, gaan er geruchten dat Knights of the Old Republic een remake gaat krijgen en bracht EA ons afgelopen week de mobiele game Star Wars: Galaxy of Heroes. En wist je dat het verzamelen van Star Wars kaarten in de Topps Trading Card App bijzonder verslavend werkt?
Het mooie is; dit is nog maar het tipje van de ijsberg. Star Wars is pas net weer terug van een lange pauze. Een pauze waarin we konden genieten van de animatieserie The Clone Wars en haar opvolger Star Wars Rebels. Een pauze waarin we konden speculeren over een enkele, nieuwe film, maar waarna we er zes kregen. Een pauze waarin Star Wars nooit weg was, maar ook niet zo aan de horizon lag als dat nu het geval is. En Star Wars gaat steeds dominanter worden. Nu de hype rondom The Force Awakens compleet is en meerdere films in ontwikkeling zijn, zullen ontwikkelaars, schrijvers, tekenaars en kunstenaars niet stil gaan zitten. Star Wars zal in alle vormen van de media naar je toe gaan komen. Wie had dat na het zien van Revenge of the Sith in 2005 ooit gedacht…

In samenwerking met DeathStar.nl

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.