De wereld van Game of Thrones op diverse platformen

De wereld van Game of Thrones op diverse platformen

In de mythische wereld Westeros strijden verschillende families of ‘huizen’ om de macht in het rijk. Zeven koninkrijken telt het continent. Elk van deze houses heeft zijn eigen familiewapen én zijn eigen redenen om aan de machtsstrijd mee te doen.

…de boeken en tv-serie
“Winter is coming…” Misschien wel de bekendste zin uit Game of Thrones. Het epische verhaal erachter vindt zijn oorsprong in de boekenserie Het Lied van IJs en Vuur van Amerikaanse schrijver George R.R. Martin. Op zijn officiële website vind je meer informatie over de wereld van Game of Thrones en diens ’Schepper’.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Na de boekenserie greep televisiezender HBO zijn kans om het verhaal te verfilmen. Op 17 april 2011 werd de eerste aflevering van de tv-serie uitgezonden, met leuke gevolgen voor gameliefhebbers. Populaire boeken, films en tv-series zijn al langere tijd een goede inspiratiebron voor softwaremakers en ook Game of Thrones bleek goed voor meerdere spellen.

…de games
Afgelopen 2 december bracht Telltale een game uit voor Windows en Mac computers. Een dag later verscheen Game of Thrones ook voor PlayStation en Xbox. Bekijk de launch trailer of probeer de game zelf—dat is immers de beste manier om het te beleven.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

In de Telltale Games Series volg je het House Forrester. Deze karakters zijn in de tv-serie nog niet voorbijgekomen, maar in de boeken wel. Kruip in de huid van de Forresters, en bedenk: de daden van één persoon hebben in deze game gevolgen voor het hele verhaal.

In 2012 bracht Cyanide Studio ook een Game of Thrones-computerspel uit. Voor deze game werden twee nieuwe karakters en een nieuwe verhaallijn bedacht, zodat gamers de mythische wereld op een totaal andere manier konden ervaren. De bedenkers zochten eerst contact met de auteur van de boekenserie en riepen daarna Mors, een Night’s Watchman en Allester, een Red Priest in het leven.

…de online videoslot
Kun je geen genoeg krijgen van Game of Thrones? Speel het dan eens als videoslot op je mobiel of via de computer. Met een speciale Gamble-functie die deze uitvoering van Game of Thrones kent, reis je over de kaart van Westeros en kun je behaalde winsten vermenigvuldigen. Bij Betsson kun je het slotspel Game of Thrones meteen online spelen en beleef je het mythische verhaal als een ware winnaar.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.