Deep Down Preview

Deep Down Preview

Aankomende week start de E3. De dagen zullen zich vullen met het heetste nieuws rondom de nieuwste games en natuurlijk de volgende generatie consoles. De redactie kijkt deze week uit naar hun favoriete games waarvan ze op de beurs graag meer willen zien. Max kan niet wachten om op zijn toekomstige PlayStation 4 aan de slag te gaan met Deep Down!

Deep Down is een nieuwe game van Capcom. Veel is er nog niet over bekend, behalve dat de game zijn verschijning gaat maken op de Playstation 4. De enige informatie die we op het moment hebben is alles wat te zien is in de aankondigingstrailer. Ik kan je vertellen: het is niet veel, maar het is wel heel vet! Ik hoop dat er op de E3 veel gameplay getoond wordt en dat de game iedereen uit zijn stoel gaat blazen!
De eerste indrukken van de game zijn goed. Je weet wat ze zeggen: een goed begin is het halve werk. Ik ben al fan. Als je naar de trailer kijkt lijkt de game een soort van een te gekke mix van Dark Souls, Skyrim en Dragon’s Dogma te worden. Drie gigantische RPG’s met stuk voor stuk sterke en ook zwakke punten. Dark Souls en Skyrim hebben beide een groot verhaal, ook al is dit bij Dark Souls misschien niet direct zichtbaar. Dark Souls en Dragon’s Dogma hebben geweldige gameplay en in alle drie de games kan je de nodige uurtjes kwijtraken. Dragon’s Dogma en Skyrim hebben overigens ook nog een zeer uitgebreide en mooie character creation tool, ook niet geheel onbelangrijk.

Laten we bovengenoemde elementen in een game stoppen en je hebt een perfecte action RPG. Voordat je begint kun je al een flinke tijd bezig zijn met het creëren van je personage. Daarna begint de lol pas echt en kan je jezelf onderdompelen in een geweldige wereld met realistische personages, mythische wezens en een moeilijkheidsgraad waar je u tegen zegt. Tenminste, dat is wat ik hoop van Deep Down.

Wat mij ook opviel in de trailer is dat je kunt switchen tussen third en first-person view. Misschien kan dit alleen in de trailer, maar door de HUD die linksonder te zien is, lijkt het alsof je mag kiezen om te zien welke de voorkeur heeft. Je maat die je bij je hebt lijkt overigens op een elf en kan goed overweg met pijl en boog. Jijzelf draagt een zwaard en schild. Dit doet mij weer vermoeden dat je veel verschillende klassen hebt waarin jij je kunt specialiseren. Misschien heb je geen eens een klasse en kan je doen wat je wilt, dat zou helemaal mooi zijn.

Ik denk zomaar ook dat je vele monsters tegen zult komen. In de video is een episch gevecht te zien met een draak en ik heb zomaar het gevoel dat je nog veel van dit soort monsters zult afslachten. Misschien is het wel net als in Dark Souls en Dragon’s Dogma. Zoveel verschillende gigantische draken, reuzen, monsters en ander gebroed dat je het niet meer op twee handen en voeten kunt tellen. Ik hoop het. Stel je eens voor dat je gewoon ergens aan het rondlopen bent en plots een gedrocht tegenkomt waarbij je maar moet zien hoe je je mannetje gaat staan. Met het rondlopen weet ik overigens niet hoe het zit. De game heet Deep Down en de video speelt zich ook af in een kerker/grot, misschien kom je wel nooit uit de kerkers. Misschien kun je niet zomaar ergens heen gaan om je ding te doen. Ik hoop dat je alle kanten op kunt gaan die je op wilt gaan, het ontdekken van de wereld of misschien het ontdekken van de vele spannende kerkers en grotten.

Capcom heeft een groot aantal goede games gemaakt en een action RPG is ook niet nieuw voor het Japanse bedrijf. Wat ook niet nieuw is voor de ontwikkelaar, is om een game te maken waarin je honderden uren in kunt steken. Hierbij kijk ik even richting Monster Ik hoop ook dat ze er wat elementen van die game in gaan stoppen. Ik heb het niet over de gameplay, maar puur over het maken van bepantsering. Met Monster Hunter kun je delen van je verslagen vijand gebruiken om geweldige bepantsering te maken. Ik hoop dat dit met Deep Down ook gaat gebeuren. Ik denk zomaar dat het niet zo over-the-top gaat zijn als in Monster Hunter, aangezien de game er realistisch uitziet, maar ik hoop wel net zo uitgebreid. Als Capcom ook nog dit element toe gaat voegen, ben ik helemaal verkocht. De kans is klein en het is ook pure speculatie, maar wat zou het toch ongelooflijk vet zijn.

Je hebt het al door, ik weet nog helemaal niets van de game. Alles heb ik uit de duim gezogen, Misschien liggen sommige dingen dicht bij de waarheid, terwijl ik weet dat andere dingen zeer onwaarschijnlijk zijn. Misschien wordt het geen Action RPG, maar een adventure of een action game, het zou zomaar kunnen. Misschien heb je geen klassensysteem. Het zou ook kunnen dat de draak in het filmpje de enige draak in het spel is, ook al lijkt me dat zeer onwaarschijnlijk. Het zou ook zomaar kunnen dat de game helemaal anders gaat zijn dan dat ik denk. Dat vind ik juist leuk en dat zou nog meer mijn aandacht trekken. Ik ben zeer benieuwd naar Capcom’s nieuwste en de verwachtingen liggen hoog. Capcom mag dat best weten!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.