Demo Gran Turismo 6 een miljoen keer gedownload

Demo Gran Turismo 6 een miljoen keer gedownload

Dit jaar belooft de innovatieve GT Academy van Nissan en PlayStation, de wedstrijd die van gamers coureurs maakt, de grootste en beste tot nu toe te worden. De onlinekwalificatie die gespeeld wordt met een special ontworpen demo van de aankomende game Gran Turismo 6, heeft in totaal al 600.000 deelnemers aangetrokken uit 18 deelnemende Europese landen, inclusief Rusland. Bovendien hebben meer dan een miljoen mensen wereldwijd de demo met daarin een Nissan Leaf, 370Z en GT-R gedownload. In Nederland alleen al doen 21.813 mensen een gooi naar de kans om een echte Nismo-coureur te worden.

De GT Academy-kwalificatiedemo is beschikbaar tot zondagnacht 28 juli, dus er is nog genoeg tijd voor aspirant-coureurs om de demo uit de PlayStation Store te downloaden en mee te doen aan GT Academy. Dankzij het succesvolle Driver Development Programme hebben voorgaande winnaars in de befaamde 24-uursrace van Le Mans twee klassepodiumplaatsen behaald, dus er staat heel wat op het spel!
Het ultracompetitieve klassement, dat je kunt volgen op www.gran-turismo.com, toont dat Spanje met 41 van de 250 snelste tijden het snelste GT Academy-land is na de eerste twee weken van deze editie. (Let op: dit betreft het klassement en het aantal deelnemers dat op dinsdag 16 juli om 10.00 werd geregistreerd.) De beste speler uit Nederland staat op plaats 53 (PSN ID – GTP_w-g-e). Er staan 6 Nederlandse coureurs in the top 250 en Nederland staat daarmee, omgerekend naar klassementsposities per totaal aantal spelers, op de elfde plaats.

De beste algemene tijd op het nauwkeurig nagemaakte Silverstone Grand Prix-circuit staat na twee weken op naam van de welbekende Franse speler Ti-tech85. De tijd van 2:16.516 werd neergezet in een opgevoerde Nissan 370Z. De ronde in de virtuele auto was een realistische 14 seconden langzamer dan de tijd die eerder door de GT Academy-winnaar in 2012 werd genoteerd toen hij in een echte Nissan GT-R Nismo GT3 op Silverstone racete in de Blancpain Endurance-race.

De GT6-demo geeft spelers een aantal uitdagingen en oefensessies waarmee trofeeën te verdienen zijn voordat ze aan de laatste kwalificatietijdrit kunnen deelnemen. Na een opwarmrondje over Silverstone in een Nissan 370Z krijgen spelers enkele beginnersevents voor de kiezen, met twee races in zowel de volledig elektrische Nissan Leaf als de Nissan 370Z (GT Academy) ’08. Na voltooiing van deze races kunnen spelers aan de slag met oefensessies op verschillende delen van het nieuwe circuit van Silverstone, waarna ze een tijd neer kunnen zetten in de 370Z Tuned Car (GT Academy) ’08 op het volledige Grand Prix-circuit.

Iedereen met een Sony Entertainment Network-account en toegang tot een PlayStation3 met internetverbinding kan de demo zonder bijkomende kosten downloaden in de PlayStation Store, zonder dat bezit van een Gran Turismo-spel nodig is. Deelname aan de GT Academy-competitie is mogelijk voor spelers van 18 jaar en ouder.

De GT Academy-tijdritkwalificatie is beschikbaar tot 00.59 in de nacht van zondag 28 juli op maandag 29 juli. Na deze datum komen er meer uitdagingen en auto’s beschikbaar voor de demo die speelbaar blijft tot eind augustus. Het gaat onder meer om de Nissan GT-R Black Edition (GT Academy) ’12 en de GT-R NISMO GT3 N24 Schulze Motorsport ’13.

Naar aanleiding van de online kwalificatie van GT Academy worden de snelste gamers uitgenodigd om aan de Nationale Finales deel te nemen, waar ze zich zowel met de game als met echte Nissan’s Nismo moeten bewijzen. Daarna verplaatst de actie zich naar het beroemde Race Camp op Silverstone, waar de winnaar zich misschien bij een eliteclub van Nissan’s Nismo Athletes mag voegen.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.