EA Sports werkt samen met Real Madrid

EA Sports werkt samen met Real Madrid

Electronic Arts en Real Madrid C.F. maken vandaag bekend dat ze een overeenkomst hebben gesloten die inhoudt dat EA Sports voor drie jaar de exclusieve en officiële videogamepartner wordt van één van de populairste voetbalclubs ter wereld. Jamie McKinlay, Vice President of Marketing, EA Sports:

We zijn trots om Real Madrid te mogen verwelkomen als officiële partner en de fans nog dichter bij het team te brengen door unieke ervaringen en authentieke modellen in het spel. Real Madrid is één van de populairste clubs ter wereld en dat is ook zo in ons spel; we kijken ernaar uit om de komende jaren een diepere band met de club op te bouwen.

Als deel van de overeenkomst bevat FIFA 16 bijgewerkte 3D-hoofdscans van veertien van de populairste spelers van Real Madrid. Nieuwe modellen van Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, James Rodriguez, Luka Modrić, Karim Benzema en andere sterren versterken de authenticiteit van de FIFA-franchise. Fans kunnen later dit seizoen ook ontdekken hoe hun favoriete Real Madrid-spelers presteren op de virtuele grasmat, tijdens een exclusief FIFA 16-toernooi.

Emilio Butragueño, Director of Institutional Relations van Real Madrid C.F.:

We zijn blij om samen te werken met EA SPORTS als onze officiële videogamepartner. Ze zijn het marktleidende merk in voetbal-videogames en we kunnen niet wachten om met ze samen te werken en al onze fans een onvergetelijke ervaring te bezorgen. Veel van onze spelers zijn fanatieke FIFA-gamers en ik weet dat ze niet kunnen wachten om FIFA 16 te spelen.

De overeenkomst omvat ook speciale presentaties van het spel in de Bernabéu, het thuisstadion van Real Madrid. Tijdens wedstrijden worden na doelpunten van het thuisteam soms juichmomenten van spelers getoond die zijn gerenderd met FIFA 16. Ook kunnen bezoekers van het stadion in een nieuwe ervaringsruimte van de Bernabéu hands-on gaan met FIFA 16. Daarnaast kunnen fans EA SPORTS-content verwachten in het stadion en op Real Madrid’s digitale kanalen.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.