EA toont al haar plannen voor E3 2016

EA toont al haar plannen voor E3 2016

Vandaag onthult Electronic Arts nieuwe details over EA PLAY, waaronder de persconferentie en alle games die speelbaar zullen zijn op de show. EA zendt de persconferentie live uit vanuit Los Angeles en Londen op 12 juni om 22:00 CEST. De evenementen van EA PLAY LA gaan live van start vanuit The Novo in L.A. en EA PLAY LONDEN vanuit het Eventim Apollo in Hammersmith. CEO Andrew Wilson zal het evenement presenteren in LA en Chief Competition Officer, Peter Moore neemt die taak voor zijn rekening in Londen. In de persconferentie worden enkele van de langverwachte releases van EA voor later dit jaar gepresenteerd, alsmede een aantal verrassingen voor de langere termijn. Fans overal ter wereld kunnen meekijken naar de livestream van de persconferentie om 22:00 CEST op http://www.ea.com/play2016.

EA PLAY is een gloednieuw evenement, speciaal voor spelers, om de nieuwste games van EA tot leven te brengen. Na de persconferentie begint het evenement op beide locaties met een hands-on kennismaking met de aanstaande titels Battlefield 1, Titanfall 2 en de populaire sporttitels FIFA 17, Madden NFL 17 en NHL 17.

Op EA PLAY LA wordt om 23:00 CEST de eerste Battlefield 1 multiplayer livestream ooit gehouden, genaamd Battlefield Squads. Hierin strijden twee communityteams van 32 spelers tegen elkaar voor de overwinning. Elk team bestaat uit bekende YouTubers, Twitch-streamers en celebrities, waaronder Marshawn Lynch, Wiz Khalifa en Zedd. De livestream gaat de hele dag verder met de presentatie van de grootste EA-franchises en live-diensten. Naast een hands-on kennismaking met aankomende games kunnen spelers op EA PLAY LA deelnemen aan allerlei leuke activiteiten, waaronder:

Hands-on met EA’s grootste mobiele releases, zoals Bejeweled Stars en Madden NFL Mobile

Op maandag en dinsdag: live competitieve game-evenementen, zoals het Madden Championship

Op maandag: Todd McFarlane signeert een speciale, limited edition Titanfall 2-poster die speciaal ontworpen is voor EA PLAY

Op zondag: scoor een handtekening van LA Rams-ster, NFL running back, Todd Gurley
Maak persoonlijke Battlefield 1-dogtags in WW1-stijl

Verzamel zes speciale pins van het evenement

Ervaar de nieuwe Curved gamemonitoren van Samsung voor een echt meeslepende game-ervaring

Bezoekers en kijkers van het evenement kunnen de officiële EA PLAY-app downloaden. Met deze handige tool kunnen fans overal ter wereld direct de livestream van EA PLAY bekijken. Via deze app heb je ook toegang tot alle informatie over het evenement en kun je de nieuwste gameplay assets, nieuws en bio’s van de ontwikkelaars van alle games op de show bekijken. Voor spelers die aanwezig zijn op EA PLAY LA bevat de app ook nuttige informatie, zoals een kaart van de locatie, waarmee je eenvoudig alle speelbare games en leuke activiteiten vindt.

Kaarten voor EA PLAY zijn niet langer verkrijgbaar, maar vanwege de overweldigende vraag is er een beperkt aantal kaarten beschikbaar in een wachtlijst, voor fans die aanwezig zijn in The Novo en EA PLAY LA graag willen bijwonen.

Natuurlijk lees je volgende week op GameParty alles rondom Electronic Arts, haar persconferentie en alle nieuwe games. Blijf ons dan ook in de gaten houden!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.