Eerste DLC Grand Theft Auto Online is gratis

Eerste DLC Grand Theft Auto Online is gratis

Door middel van een geplaatste update op de website van Rockstar, heeft het bedrijf kenbaar gemaakt dat de eerste contentupdates voor GTA Online geheel gratis zullen zijn. Op 1 oktober lanceert de game en kan iedereen die GTA V in zijn bezit heeft aan de slag met de multiplayer van de game. Daarnaast laat de ontwikkelaar weten dat ze zich de eerste weken puur gaat richten op het stabiel krijgen van de servers, die gaan volgens Rockstar een flinke lading gamers verwerken.

Onderdeel van de eerste gratis updates zijn de Content Creator, waarmee je eigen deathmatches en races kunt maken en delen. Daarnaast is er ook de Beach Bum Pack. Hierin zitten vier nieuwe strandvoertuigen, meer dan driehonderd kledingstukken en twee nieuwe wapens. Ook worden de heists, misschien wel het tofste onderdeel van GTA V, later aan GTA Online toegevoegd, alsook een Capture the Flag-mode.

Rockstar waarschuwt gamers nu al dat het wel eens zo zou kunnen zijn dat de game de eerste dagen helemaal niet lekker loopt. De servers kunnen voor problemen gaan zorgen.

We hopen dat het erg soepel zal draaien, maar vergeef het ons als dat niet zo is en help ons alle problemen op te lossen.

Momenteel kunnen de servers van Rockstar de bizar grote groep spelers ook al niet aan. De Social Club, het gedeelte waarin gamers samen kunnen komen, werkt vaker dan eens niet. Hieronder valt ook de iFruit App voor iPhone.

We werken non-stop aan het toevoegen van meer servers

Als laatste heeft Rockstar bevestigd dat er met echt geld in-game geld gekocht kan worden. Dit is niet nodig, er is geen pay-tv-win model aanwezig in de game. Mensen die sneller aan bepaalde items willen komen kunnen hun echte portemonnee open gaan trekken. Heb je alle tijd? Dan is het geld ook te verdienen met het spelen van diverse missies.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.