Eerste info Halo for Xbox One bekend

Eerste info Halo for Xbox One bekend

Het was een indrukwekkende trailer, daar op de E3. Vanuit het niets toonde Microsoft beelden van Halo 5, of Halo for Xbox One, zoals de game momenteel nog heet. Een definitieve titel is er niet, maar Halo 5 klinkt ons in ieder geval goed in de oren. Uit de video was echter nog niet heel veel te halen, behalve dat de Master Chief een chip in zijn handen had. Fans wisten het meteen; dat is de Chip die hij kreeg in Halo: Combat Evolved waar Cortana in zat. Want na het einde van Halo 4, moest er toch wel iets mee gaan gebeuren….

Op de officiële gamepagina van Halo 5 in de Windows Store, gaat Microsoft dieper in op die chip. Is het nu wel of niet Cortana? Wat is het dan wel? Een kleine omschrijving moet ons op het goede spoor zetten.

Halo for Xbox One takes the now-legendary saga to new heights and is one of the most anticipated games for the new console. In possession of a mysterious data chip, Petty Officer John-117, aka Master Chief, confronts a new battery of challenges and tests in a Herculean effort to stay alive in a galaxy where sentient life is mercilessly hunted. Pre-order the next chapter in the wildly popular Halo series designed exclusively for Xbox One.

Meer weten we dus nog niet. Tenminste, we weten dat de game gebruik gaat maken van het zogeheten cloud computing en dedicated servers. Daarnaast draait de nieuwe Halo volledig op zestig frames per seconde.
De trailer van de E3 ziet er tof uit, toch wachten wij liever op de eerste beelden die ons daadwerkelijk wat laten zien van de game.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.