Eerste trailer voor The Last of Us: Remastered voor Xbox One

Eerste trailer voor The Last of Us: Remastered voor Xbox One

De geruchten gingen al even, maar nu heeft Xbox-baas Phil Spencer bevestiging gegeven. The Last of Us gaat verschijnen op de Xbox One. De game zal op 1080p draaien met zestig frames per seconde, en de models in de game hebben een hogere resolutie gekregen. Ook heeft ontwikkelaar Naughty Dog zijn best gedaan om de schaduw en lichteffecten te verbeteren. Als laatste zijn er tweaks toegepast in de gameplay, al wilde de studio hier geen details over kwijt. De game zal volledig gebruik maken van Xbox Scorpio en wordt tijdens de E3 getoond.

Daarnaast bevat The Last of Us: Remastered, net als op de PlayStation 4, flink wat DLC. De multiplayer zal uitgebreid worden met de Lost Paradise en Mines map packs. Beide packs zijn exclusief voor gamers op de Xbox One. Ook zal de Left Behind-epiloog meteen aanwezig zijn.

Het voelt geweldig om een game als The Last of Us in zijn beste staat ooit naar de Xbox One te halen. Naughty Dog heeft in het verleden bewezen heer en meester te zijn op het gebied van verhaalvertellingen en filmische gameplay. Het Xbox-platform is, in combinatie met Scorpio, de beste plek om deze ultieme versie van de game te spelen.

– Phil Spencer

Of The Last of Us 2 ook op Xbox One gaat verschijnen is niet bekend. The Last of Us Remastered verschijnt, zoals de nieuwe trailer aangeeft op 23 november op Xbox One.
All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.