Escape Dead Island krijgt datum

Escape Dead Island krijgt datum

Deep Silver bevestigt de release van Escape Dead Island, een derdepersoons survivalmysterie-spin-off voor één speler die de oorsprong van de zombie-uitbraak uit de doeken doet en het verhaal vertelt van de gebeurtenissen die zich afspelen tussen Dead Island en de onlangs aangekondigde opvolger, Dead Island 2. Escape Dead Island wordt ontwikkeld door Fatshark en zal vanaf 21 november verkrijgbaar zijn voor Xbox 360, PlayStation 3 en PC.

Escape Dead Island is een survivalmysterie dat het verhaal volgt van Cliff Calo. Cliff vaart uit om de onverklaarde gebeurtenissen te documenteren die zouden hebben plaatsgevonden op Banoi. Als hij aankomt op het eiland Narapela, dat deel uitmaakt van de Banoi-archipel, komt hij erachter dat niet alles is wat het lijkt. Achtervolgd door deja-vu’s, zal Cliff uit moeten zoeken wat er is gebeurd gedurende het hele spel – opnieuw en opnieuw. In dit verhalende avontuur kunnen spelers in de wereld van Dead Island duiken en de oorsprong van de zombie-uitbraak achterhalen. De ontsnapping is nog maar het begin…
Escape biedt de sleutelkenmerken van een Dead Island-game – diepgaande mêleegevechten in een prachtige, paradijselijke omgeving – maar voegt ook een volledig nieuw accent toe aan het zombie-universum. De unieke visuele stijl begeleidt je in je gevecht tegen krankzinnigheid, terwijl je de geheimen van het Dead Island-universum ontdekt, zombies met een enorm en uniek aanbod van wapens van je af slaat en de weg plaveit voor de gebeurtenissen die je in Dead Island 2 te wachten staan.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.