eSporter verwijderd uit team na racistische  tirade

Overwatch

Beste game van 2016
PC PlayStation 4 Xbox One
9

Geweldig

8.3

User Avg

eSporter verwijderd uit team na racistische tirade

eSporter verwijderd uit team na racistische  tirade

Matt “Dellor” Vaughn heeft zijn Sports-carriere moeten biedingen. Niet omdat de game die hij speelde (Overwatch) hem niet meer lag of omdat zijn reflexen achteruit gingen, maar omdat hij behoorlijk grof en racistisch is. De 28 jaar oude Vaughn was een Pro op het gebied voor Overwatch en speelde voor de Toronto Esports. Tijdes een openbare livestream ging het echter fout. Na meerdere malen neergeschoten te worden door Widowmaker werd het lontje van Vaughn korter en korten. Check vooral de video.
https://www.youtube.com/watch?v=wkwK7Qqdig0
Hij was meteen niet meer welkom in zijn team en werd ontslagen.

The circumstances of the dismissal relate to an incident where Dellor used abusive and discriminatory racial language while streaming. Toronto Esports is an organization built on inclusivity, and we have always had a zero- tolerance policy for any forms of discrimination.

Immediately upon learning of the incident, the player was interviewed, admitted to the offence, and was notified that his contract with the organization was being terminated.

Vaughn kwam er zelf ook achter dat hij te ver ging en heeft toegegeven fout te zitten. Hij keert echter niet meer terug in de wereld van de eSports.
https://twitter.com/dellorlol/status/856243501482352640?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.gamersnet.nl%2Fnieuws%2F201704%2Foverwatch_pro_wordt_uit_esports_team_gemieterd_na_racistische_tirade%2F

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.