Fable Anniversary uitgesteld naar 2014

Fable Anniversary uitgesteld naar 2014

Het is inmiddels zo’n negen jaar geleden dat Lionhead Studios Fable op de wereld los wist te laten. Een groots, ambitieus project van Peter Molyneux welke de volgende stap in videogames zou gaan betekenen. Zoals vaker bij een spel van de ontwikkelaar werden de beloftes niet waargemaakt, maar Fable was toch wel een toffe game geworden. Nu, al die jaren later is het tijd om de game nog eens te spelen, uiteraard helemaal volgens de maatstaven van nu. De remake zou dit jaar gaan verschijnen op de Xbox 360. Dit gaat niet meer gebeuren, de game is doorgeschoven naar volgend jaar.

De studio heeft aangegeven dat ze meer tijd nodig heeft om de ambities waar te maken en een zo goed mogelijke titel af te leveren. Tim Timmins, lead designer bij Lionhead Studios bracht het nieuws naar buiten.

Ik weet dat ik voor iedereen van Lionhead Studios speek als ik zeg dat we niet kunnen wachten tot jullie kunnen zien wat we hebben gepresteerd en het geeft ons groot plezier te vertellen dat je Fable Anniversary zowel in de winkels als digitaal kunt verwachten in februari 2014.

Om de verlengde wachtperiode wat dragelijker te maken heeft Tim de belofte gemaakt dat er spoedig ingame beelden van de game gaan verschijnen, alsook enkele screenshots. Sterker nog, er komt een ‘geheime aankondiging’ volgens de man. Momenteel moeten we het nog even doen met de eerder teaser trailer.
http://www.youtube.com/watch?v=2EhswZYju0s

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.