Fable mogelijk in ontwikkeling bij Forza Horizon ontwikkelaar

Fable mogelijk in ontwikkeling bij Forza Horizon ontwikkelaar

Volgens diverse bronnen werkt Microsoft aan een nieuwe RPG in de Fable-reeks. Dit laat Eurogamer weten. Microsoft heeft Playground, de ontwikkelaar achter Forza Horizon 3, de opdracht gegeven een nieuwe Fable te creëren. Het spel moet een ‘character-focussed open-wereld actie-rpg’ gaan worden. Volgens de geruchten werken er zo’n 200 mensen aan de game en krijgt het spel een flink budget. Het spel verschijnt niet snel, Playground zou nog steeds bezig zijn met het werven van meer personeel om aan de titel te werken.

Twee jaar geleden sloot Microsoft ontwikkelaar Lionhead, de studio die voorheen verantwoordelijk was voor Fable. De nieuwe game moet geen free-to-play game worden, alsook geen game service, zoals Fable Legends zou gaan worden.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.