Final Fantasy VIII nu verkrijgbaar op PC

Final Fantasy VIII nu verkrijgbaar op PC

Square Enix kondigt vandaag aan dat de nieuwe downloadbare PC-versie van de populaire RPG Final Fantasy VIII nu voor €12,99 verkrijgbaar is via Steam.

Final Fantasy VIII, voor het eerst verschenen in 1999, introduceerde meerdere nieuwe features die voortbouwden op het succes van de voorganger. Tot aan de release van Final Fantasy XIII is de game de snelst verkopende Final Fantasy-titel met een wereldwijde verkoop van meer dan 8,5 miljoen verkochte exemplaren verdeeld over meerdere platforms. Mede door de muziek van Nobuo Uematsu en het lied “Eyes on Me” van Faye Wong is dit een van de meest geliefde delen in de serie. In het krachtige en emotionele verhaal volgen spelers het leven van zes militairen in opleiding die hun krachten moeten bundelen om het land Galbadia te bevrijden.
Deze versie van Final Fantasy VIII is geoptimaliseerd voor moderne HD PC’s en volledig geïntegreerd binnen het Steam-platform, en bevat een scala aan nieuwe features zoals de Magic Booster waarmee spelers hun spreuken-inventory kunnen vergroten, support voor Steam cloud en 45 geïntegreerde achievements waardoor het de moeite waard is alle facetten van de game te onderzoeken. Tevens is de Chocobo World toegevoegd, die voorheen niet beschikbaar was voor westerse spelers.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.