Forza 5 moet één keer verbinden met internet

Forza 5 moet één keer verbinden met internet

Voor velen is het de meest interessante launch game voor de Xbox One. Forza Motorsport 5. De titel zal flink gebruik maken van de online functies van de One maar zal ook offline gespeeld kunnen worden nu dat Microsoft haar beleid aan heeft gepast. Toch moet je minimaal één keer verbonden zijn met Live voordat je kunt spelen.

In een interview met IGN liet Dan Greenawalt, studiohead bij ontwikkelaar Turn 10 Studios weten wat de game doet op het moment dat je hem voor het eerst op gaat starten.

Wanneer je de game voor het eerst start vragen we je om in te loggen. Wanneer je dit doet krijg je de Drivatars en krijg je extra content in de vorm van auto’s en tracks. Omdat we het zo druk hebben om de game af te ronden, maar toch steeds meer content toe willen voegen, bieden we dat wat we niet op tijd af hebben gratis aan als DLC om te downloaden op de dag van de launch.

Omdat een game goedgekeurd moet worden door Microsoft, duizenden keren op disc gezet moet worden en daarna nog over heel de winkel verspreid moet zijn, is het zaak om een spel veel eerder af te hebben dan die dag van release. Door de download aan te bieden op dag 1 kan de ontwikkelaar er voor zorgen dat alles speelbaar is vanaf die dag, zonder dat ze nu extra snel moeten werken omdat de deadline er aan zit te komen. Tot na de deadline kan de ontwikkelaar doorwerken om er voor te zorgen dat jij meer auto’s en levels hebt om mee te racen.

Forza 5 is net zoals je koelkast, je moet hem vullen met eten. Wanneer je daarna de deur open doet, of je console aan gaat zetten, staat dat eten (de content) op je te wachten om door jou te worden geconsumeerd. De drivatars staan op je te wachten. Maar wil je toch steeds verse Drivatars, dan moet je de koelkast aan blijven vullen. Oftewel, gewoon je Xbox One tijdens het spelen online laten zijn.

Met de drivatar brengt Forza 5 de volgende generatie AI. De ontwikkelaar bepaalt niet van tevoren hoe je tegenstanders racen met flink wat pagina’s aan code. De game gebruikt ghost-versies van andere, random gekozen spelers om zo je race echter te laten lijken. Ook wanneer je de campagne speelt, speel je dus tegen mensen die op dat moment niet eens online zijn. Geen perfecte lijnen meer, prachtige bochten en oneerlijke tijden, je tegenstanders lijken op hun tegenhangers van vlees en bloed.

https://www.youtube.com/watch?v=r46D1lRpO1k

Om de drivatars te gebruiken moet je natuurlijk verbonden zijn met het internet. Ook maakt de game dan meteen jouw drivatar aan om in het spel van anderen rond te racen. We willen zoveel mogelijk online drivatars zodat elke race anders is. Dit kan de game langer interessant houden. De cloud en de online mogelijkheden van de Xbox One maken onze game beter dan we ooit hadden gedacht. Ik durf te zeggen dat het revolutionair is. De dingen die we doen met tegenstanders en de drivatar is moeilijk te verwoorden maar zal iedereen verbazen wanneer ze de game voor het eerst spelen. Toch proberen we zoveel mogelijk dingen ook offline beschikbaar te maken.

We maken geen launch game, we maken een Forza titel bij de launch.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.