Frontier klaagt Atari aan voor miljoenen dollars

Frontier klaagt Atari aan voor miljoenen dollars

Denk jij, net zoals haast iedereen, met warme gevoelens terug aan RollerCoaster Tycoon? De ontwikkelaar van de game, Frontier Developments, sleept dertien jaar na de release van het spel uitgever Atari voor de rechter. De ontwikkelaar claimt namelijk dat er 2.2 miljoen dollar te weinig bij ze terecht is gekomen en klaagt daarom Atari aan wegens schending van het auteursrecht. Sinds het faillissement van Atari in 2013 betaalde het bedrijf geen royalty’s meer. Toen Atari weer winstgevend werd, werd dit niet veranderd. Frontier zegt dan ook dat er zeker 3,37 miljoen dollar betaald moet worden door Atari.

Dat Frontier nu de aanval inzet lijkt ons logisch. Eind vorig jaar kwam de ontwikkelaar met een spirituele opvolger op RollerCoaster Tycoon in de vorm van Planet Coaster. En die game doet het vooralsnog best wel goed. Echter, een dag voordat de game verscheen, lanceerde Atari RollerCoaster Tycoon World. Een poging om de spelers bij Frontier weg te kapen? Het lijkt niet te werken, de laatste RollerCoaster wordt steevast met negatieve kritieken benadrukt.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.