Gaat Far Cry naar het Wilde Westen?

Far Cry 5

PC PlayStation 4 Xbox One
8.4

Sterk

Gaat Far Cry naar het Wilde Westen?

Gaat Far Cry naar het Wilde Westen?

Eerder vandaag kon je nieuwe geruchten lezen rondom Assassin’s Creed. Nu hebben we de eerste ‘informatie’ rondom de volgende Far Cry. Het lijkt er op dat de kranen bij Ubisoft vol open staan, het blijft lekken daar. De nieuwe Far Cry zou in het Wilde Westen af moeten gaan spelen. Rondom het concept van de ‘Spaghettiwestern’ is er een live action video geschoten vlakbij een kerk in de Montana prairie. Producent Jeff Guillot geeft aan dat dit opnames zijn voor een game die nog niet aangekondigd is, maar in september moet verschijnen.

Het zou gaan om een sequel op een franchise die wereldwijd goede dingen doet. Uiteraard werd eerst gedacht aan Red Dead Redemption 2, aangezien dat de ultieme cowboy-game moet gaan worden.

..the production stretched more than 5,000 miles from California to Montana and that the game in question is a sequel to an existing global franchise.

De link met Ubisoft wordt toch gemaakt omdat Guillot in het verleden heeft gewerkt aan promotievideo’s voor Driver, Red Steel 2 en Rabbids. Allen titels van Ubisoft. Ook heeft Ubisoft eerder het Wilde Westen als optie gegeven voor een mogelijke Far Cry.

Ubisoft polled players about several possible settings it could use for the next Far Cry game. A game in the Spaghetti Western style set in the 19th century Americas was one of those choices.

Volgende maand start de E3 en zal de game onthuld gaan worden. Of niet, uiteraard.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.