Gaat Microsoft Xbox-games streamen naar PC en mobiel?

Gaat Microsoft Xbox-games streamen naar PC en mobiel?

Volgens diverse geruchten werkt Microsoft aan een streaming service die het mogelijk moet gaan maken om Xbox 360-games te streamen naar je mobiele telefoon en je PC. Volgens The Verge melden anonieme bronnen dat Microsoft deze techniek inmiddels heeft getoond tijdens een interne vergadering. Volgens dezelfde bron werd Halo 4 via de cloud naar een oude PC en een Windows Phone gestreamed. De game was daarna volledig te besturen met een Xbox 360 controller. Daarnaast liet de bron los dat het streamen vlekkeloos verliep zonder enige merkbare vertraging.

Microsoft zou de service kunnen gaan gebruiken om te concurreren met de streamingplannen die Sony richting de PlayStation 4 gaat brengen. Daarnaast is het optioneel om via dezelfde techniek Xbox 360-games op je Xbox One te spelen. Sony gebruikt Gaikai om PlayStation 3-games te streamen naar de PlayStation 4.

Als laatste bracht de bron het gerucht dat Microsoft haar App Store voor Windows en Windows Phone wil samenvoegen om zo één grote online winkel te creëren. Deze zou met Windows 8.1 gelanceerd worden.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.