Gaat Nintendo toch games naar de smartphones brengen?

Gaat Nintendo toch games naar de smartphones brengen?

Gisteren kon je lezen dat we een beetje bang zijn voor de toekomst van Nintendo. Nu lijkt Nintendo haar plannen uit te breiden. Er gaan geruchten en verwachtingen dat ‘The Big N’ dit jaar nog de stap richting de mobiele markt gaat maken. Tenminste, dit vertelde de Japanse krant Nikkei. Nintendo zou van plan zijn om deze plannen donderdag officieel bekend te maken. Iwata vertelde laatst:

I think it is natural that many people feel that it is more convenient to use smart devices, as opposed to dedicated gaming systems, to play games to kill a bit of time. That is to say, there are some areas in which dedicated gaming systems were once used that now have greater potential on smart devices.

Het zou dus zomaar eens kunnen dat Mario over een jaar te spelen is op je iPhone. Ook kan het zo zijn dat Nintendo speciale minigames uit gaat brengen die je aansporen om de daadwerkelijke game op de 3DS en Wii U aan te schaffen. De content gaat gratis zijn, aldus de krant.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.