Gamen tegen Alzheimer: Dutch Game Marathon

Gamen tegen Alzheimer: Dutch Game Marathon

 Stichting Dutch Game Marathon, bestaande uit zes enthousiaste gamers, gaat op Wereld Alzheimer Dag van 20-22 september 56 uur lang non-stop gamen om geld op te halen voor Alzheimer Nederland. De volledige game marathon wordt live uitgezonden op https://twitch.tv/gamemarathonnl.

De gaming marathon gaat op vrijdag 20 september om 16.00 van start en zit bomvol met gesponsorde gaming merchandise die verloot wordt onder de donateurs (https://www.dutchgamemarathon.nl/nl/giveaways.html). De games die gespeeld worden lopen uiteen van retro tot recente releases, maar zijn grotendeels verbonden via het thema “geheugenverlies”. Verwacht verder een aantal bijzondere gasten, zoals Nederlandse Indie game ontwikkelaars en populaire Nederlandse streamers.

Ondanks dat dit soort “charity streams” het al jaren heel goed doet in de Verenigde Staten, zijn ze in Nederland nog niet echt doorgebroken. Met de oprichting van stichting Dutch Game Marathon hopen Cengizhan Can en Sander Klomp daar dan ook verandering in te brengen. Dit doen ze door alle aspecten van games erbij te halen: het sociale, het creatieve en het doorzettingsvermogen wat met games gepaard gaat. Door dit allemaal te combineren, zetten ze een gezellige sfeer neer terwijl ze zich inzetten voor het goede doel.

Wie benieuwd is kan al even een kijkje nemen op de website, https://www.dutchgamemarathon.nl/index.html of op social media: @GameMarathonNL (Twitter, Facebook, Instagram, Twitch).

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.