Geen AI bondgenoten in Destiny

Geen AI bondgenoten in Destiny

Het duurt geen half jaar meer voordat we aan de slag mogen gaan met Destiny, de nieuwe shooter van ontwikkelaar Bungie. Nu maakt de ontwikkelaar enkele nieuwe details bekend. Zo zullen er geen bondgenoten aanwezig zijn die door de computer bestuurd worden. Volgens Bungie is het leuker als alle bondgenoten daadwerkelijke spelers zijn. Natuurlijk zijn er NPC’s die jou helpen tijdens je missies, maar deze zullen zich grotendeels beperken tot het verkopen en inkopen van spullen.

Loot is belangrijk. Wanneer je tijdens je avonturen een stukje loot vind, is dit niet zomaar een compleet nieuw wapen de de door jouw gekozen klasse niet kan gebruiken. In Destiny vind je namelijk ruwe materialen die je kunt verfijnen om zo je bestaande wapens sterker te maken en te upgraden. Hierdoor is de loot die je vind altijd nuttig voor jouw klasse en wapens. In de PvP-stand van de game kun je je eigen inventaris gebruiken. Hierdoor zit je niet vast aan vooringestelde personages. Je kunt wanneer je wil, zelfs tijdens het gevecht, switchen naar andere wapens.

In de zomer gaat de beta van Destiny van start. Op 9 september ligt de game in de winkels voor de Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3 en PlayStation 4.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.