Geen lokale splitscreen voor Halo 5, wel gratis multiplayer maps

Geen lokale splitscreen voor Halo 5, wel gratis multiplayer maps

Wanneer Halo 5: Guardians later dit jaar verschijnt zal er geen lokale splitscreen aanwezig zijn voor de coöperatieve campaign. Dit is een onderdeel dat elke voorgaande Halo wel heeft gehad. Het is dus niet mogelijk om met vrienden op de bank het verhaal te doorlopen, dit zal via een extra Xbox One, extra tv en extra Halo 5 gedaan moeten worden. Pluspunt is wel dat dit gedeelte van de game online gespeeld kan worden zonder dat je Xbox Live Gold tot je beschikking hebt. Wel blijkt dat alle multiplayermaps die de game gaat krijgen via DLC gratis zullen zijn. Tijdens de launch zijn er meer dan 20 maps aanwezig, hier komen er nog 15 bij.

Op de E3 zal 343 Industries een nieuwe multiplayermode tonen. Deze moet alle bekende aspecten uit Halo met elkaar combineren in een vorm die fans altijd al hebben willen spelen. Wij zijn benieuwd.

Halo 5: Guardians verschijnt 27 oktober voor de Xbox One.

*update* 343 heedt aangegeven dat ze fout geciteerd zijn. Je hebt gewoon Gold nodig. Omdat de studio het rot vind krijgt iedereen die Halo 5 koopt 14 dagen Gold gratis.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.