Grand Theft Auto VI krijgt eerste details; terug naar Vice City

Grand Theft Auto VI krijgt eerste details; terug naar Vice City

Zojuist heeft Rockstar laten weten dat GTA VI daadwerkelijk in ontwikkeling is. Dit in navolging van de eerdere berichten. Het spel is inmiddels 18 maanden in productie, zo’n vierhonderd werknemers werken mee aan het spel.

GTA VI zal, net als GTA V, meerdere personen in de hoofdrol hebben. Als eerste is er Amy, een vrouwelijk personage. Amy is als kind flink mishandeld en is noodgedwongen de prostitutie in gegaan. Jarenlang heeft ze haar lichaam verkocht omdat haar vader, een grote crimineel in de stad, vond dat dit zo moest zijn. Ze sluit zich aan bij de andere twee personages (die op een later tijdstip onthuld gaan worden), om haar vader van de troon te stoten en wraak te nemen voor een leven dat ze niet wilde.

Het spel zal zich situeren in Vice City, echter gaan we dit keer de moderne tijd van de stad zien. Vergeet dus de borden van neon, de foute jaren 80 muziek en de bekende sfeer van de oude game. Vice City is in vergetelheid geraakt en verliest het van de tijd. De stad is aan het sterven. Waar ooit de roze en gele neonlampen de straten konden verlichten en mensen een opwindende tijd gaven, is het nu donker, duister en gevaarlijk. Sam Houser, grote man bij Rockstar had er het volgende over te zeggen:

Met Grand Theft Auto VI wilden we wat anders doen dan met de voorgaande delen. Niet alleen krijg je een vrouw onder de knoppen, maar ook is de stad anders dan je van de serie gewend bent. Het is meer Gotham City dan Metropolis. Vice City is een stad geworden waar mensen hun hoop verliezen, waar drugs en criminaliteit de normaalste zaak van de dag is en waar kinderen de prostitutie in worden gedwongen. De politie heeft de macht allang verloren en is door vele criminele families afgekocht. Criminelen kunnen gaan en staan waar ze willen, waardoor de dreiging groter is dan ooit voor het normale volk.

De wereld waarin het spel zich af zal spelen is ongeveer 2.5 keer zo groot als het San Andreas uit GTA V. Uiteraard zijn er behoorlijk wat voertuigen te kapen, waaronder 74 verschillende auto’s, 18 verschillende vliegtuigen en 12 verschillende scooters. Ook is het mogelijk om in een tank rond te rijden.

GTA VI zal inclusief een nieuwe versie van GTA Online gaan komen. Wanneer spelers in GTA V Online naar het vliegveld gaan wanneer de game verschijnt, is het mogelijk om een vliegtuig naar de nieuwe bestemming te nemen. Wanneer GTA V en GTA VI beide op de harde schijf geïnstalleerd staan, is het mogelijk om steeds tussen San Andreas en Vice City te reizen. Hierdoor blijft jouw bestaande personage, je rijkdom en je geschiedenis aanwezig in de nieuwe versie van GTA Online. Uiteraard heb je ook de keuze om opnieuw te beginnen.

Volgens Rockstar heeft het team nog behoorlijk wat tijd nodig om het spel te releasen. Een releasedatum is dan ook nog niet gegeven. Wel hint Houser naar een periode in de zomer van 2018.

We praten niet graag over een datum voor de game. We zijn eigenlijk pas net begonnen en hebben nog bergen werk te verzetten. Toch zou het zomaar eens kunnen dat je in de zomer van 2018 nog geen vakantie moet gaan boeken.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.