Grote ontwikkelaar momenteel bezig met VR voor Xbox One

Grote ontwikkelaar momenteel bezig met VR voor Xbox One

Virtual Reality, het lijkt een hit te gaan worden. Op zo ongeveer elk platform is VR inmiddels aangekondigd of beschikbaar. Microsoft kijkt de kat echter uit de boom. Waar de PC verschillende mogelijkheden krijgt, waarvan de Oculus Rift de meest bekende is, en ook Sony een VR-bil voor PlayStation in ontwikkeling heeft, blijft Microsoft verdacht stil. Dat kan tijdens de E3 wel eens gaan veranderen. Volgens de officiële website van de E3 zou er wel eens een VR-game voor de Xbox One in ontwikkeling kunnen zijn

De Xbox One staat op de website namelijk in de virtual reality-sectie van de site. Het zou dus zomaar kunnen dat er een aankondiging plaats gaat vinden over twee weken. De grootste naam die we zien is Rebellion, die we kennen van Sniper Elite. Deze studio is, voor zover we weten, bezig met Battlezone, een VR PlayStation-titel. Deze zou dus zomaar eens naar de Xbox One kunnen komen.

Er gaan meerdere geruchten over de Xbox en VR. Over twee weken start de E3, dan weten we meer.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.