GT Academy kwalificatie van start met GT6 demo

GT Academy kwalificatie van start met GT6 demo

GT Academy 2013 is vandaag om 10.00 uur van start gegaan met een exclusieve demo van de nieuwe game Gran Turismo 6 voor PlayStation 3. De GT™-demo is beschikbaar voor iedereen met een Sony Entertainment Network-account en toegang tot een PlayStation 3 met een internetverbinding. De demo is gratis te downloaden via de PlayStation Store.

De GT6-demo loodst je door een aantal ronden in een GT Academy-achtige rijschool, waarna je het GT Academy kwalificatie-event vrijspeelt. Daarmee kun je je kwalificeren voor de GT Academy van dit jaar, het begin van een reis die tot een professionele racecarrière bij Nissan kan leiden.

De demo is open voor iedereen tot en met eind augustus. De GT Academy-competitie loopt tot maandag 29 juli 00.59 uur. Als je in aanmerking komt voor deelname moet je je aanmelden voor de laatste ronde van de demo en akkoord gaan met de algemene voorwaarden van de competitie. Iedereen die zich aanmeldt en een kwalificatietijd neerzet, ontvangt zonder bijkomende kosten bonuscontent.

De snelste gamers van de online kwalificatie van GT Academy worden uitgenodigd voor de nationale finale, waar ze zich in de game moeten bewijzen, maar ook in een Nissan Nismo op het echte asfalt. Daarna verplaatst de actie zich naar het beroemde Race Camp op Silverstone. De uiteindelijke winnaar maakt kans om uit te groeien tot een van Nissans Nismo Athletes.

Dit jaar bewijzen de voormalige GT Academy-kampioenen dat de competitie kwalitatief hoogstaand is door in de top van de internationale racerij mee te doen met door Nissan aangedreven auto’s. Tijdens de onlangs verreden 24 uur van Le Mans gaven Lucas Ordoñez (de winnaar van 2008) en Jann Mardenborough (2011) een demonstratie van de kracht van GT Academy met hun Greaves Motorsport Zytek-Nissan LMP2-wagen, waarmee ze vierde in hun klasse en tiende in het algemeen klassement werden.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.