Halo 5: Guardians mogelijk laatste Halo-game met een cijfer

Halo 5: Guardians mogelijk laatste Halo-game met een cijfer

De Halo-franchise heeft een logische, numerieke volgorde. Na Halo: Combat Evolved verscheen Halo 2, daarna Halo 3 en, na een kleine uitstap, ging het verhaal verder in Halo 4. Met het komende Halo 5: Guardians kan het wel eens voor het laatst zijn dat de franchise een nummer in de titel krijgt. In een interview met OXM laat 343 Industries studiobaas Bonnie Ross dit weten. Nadat de studio de serie van Bungie over had genomen, hadden ze geen zeggenschap over de titel van Halo 4. De titel stond vast.

Een van de redenen waarom we nu met Halo 5: Guardians komen, is omdat we een hele nieuwe studio zijn. Het is een compleet nieuwe start. We proberen onszelf toestemming te geven om het nummer te laten vallen. We hopen natuurlijk dat fans ons die toestemming ook gaan geven. Er komt een moment dat we het cijfer moeten laten vallen zonder dat het verhaal gaat stoppen. We kunnen nog steeds laten weten dat er een groot verhaal aan zit te komen.

Ook laat Ross weten dat ze ze absoluut geen Final Fantasy-numering wil gaan gebruiken. Na Halo 5 zal er geen Halo 5-2 komen. Ook weten we dat de multiplayer van Halo 5 geen armor abilities gaan krijgen zoals dat in Halo: Reach en Halo 4 het geval was.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.