Halo brengt origineel verhaal, mét Master Chief

Halo brengt origineel verhaal, mét Master Chief

We weten dat Showtime samenwerkt met 343 Industries en Microsoft om een Halo tv-serie te creëren. De serie, die geproduceerd wordt Steven Spielberg, werd al in 2013 aangekondigd, maar is nu daadwerkelijk in productie. De serie heeft Kyle Killen (Awake) als executive producer, writer, en showrunner. Rise of the Planet of the Apes director Rupert Wyatt zal enkele episodes regisseren en zal tevens de executive producer zijn. De serie zal tien afleveringen van een uur in haar eerste seizoen gaan verpakken. De show gaat vroeg 2019 in productie. In 2020 moet de serie te zien zijn. Echter, dit wisten we allemaal al. Toch is er nieuwe informatie vrijgekomen.

Nu is namelijk bevestigd dat de game zal gaan draaien om de Master Chief. Dit klinkt voor de hand liggend, maar in series als Forward Until Dawn had de Chief maar een klein gastrolletje terwijl ‘ie in Nightfall helemaal niet aan bod kwam. Waar dit echter kleine, promotionele series waren, moet de daadwerkelijke serie dus wel de Chief gaan tonen in een nieuw verhaal, wat geheel in lijn zal zijn met de games.

Daarnaast laat Showtime-baas Gary Levine weten dat er een bewuste keuze is gemaakt om geen schrijver in te huren die bekend staat om sci-fi en grootschalige films. Dit omdat dat al in Halo verwerkt zit, het is iets waar Showtime dan ook recht aan wil doen. Maar wat ze willen is iemand die kan kijken naar meer dan dat. Naar de persoon in het Spartan-pak. De drama die er bij hoort, zodat de serie past bij Showtime.

Of dit een juiste keuze is weten we echter pas in 2020.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.