Halo: De zwevende Hollander

Halo: De zwevende Hollander

Wanneer ik terugblik op mijn Halo-tijdlijn duikt toch iedere keer het beeld van iconisch voertuig de ‘Ghost’ in mijn hoofd op. Geen Halo-campagne of multiplayer potje is vrijwillig door mij gespeeld zonder aanwezigheid van dit voertuig. Of mij nou een wapenset met Rocket Launcher en Sniper werd aangeboden of een Energy Sword, zodra ik de Ghost zag werd dat allemaal triviaal. Voor mij is de liefde voor dit voertuig dan ook direct verbonden aan de serie.

Hoe het komt dat ik zo’n fan van ben de Ghost weet ik eigenlijk niet. Hij is natuurlijk roze, of paars als je die discussie wilt aangaan, maar ik denk niet dat de kleur er echt veel toe doet. Voor degenen die relatief onbekend zijn met de franchise: de Ghost is een kleine, snelle en zweverige ‘scooter’ die door een licht gewicht gemakkelijk door de meeste levels heen kan razen. In deze feature wil ik even stilstaan bij mijn momenten met het voertuig in de serie.

Hoewel ik mezelf beslist als teamspeler aanschouw, wordt deze status totaal in vergetelheid gebracht bij het zien van een Ghost. Al zitten we met zijn allen in de Warthog met een mooie killstreak, dan stap ik nog zonder twijfel uit zodra ik weet dat er mogelijkheid is over te stappen naar mijn roze scooter. Is het de bedoeling om in een Mongoose te zitten met een rocket launcher? Ik ga toch voor de Ghost. Je kunt je vast voorstellen dat dit grapje mij dan ook vaak mijn leven heeft gekost. Als kip zonder kop ben ik soms naar het voertuig gerend, daarbij meerdere kogels opvangend. In multiplayer levels was mijn eerste doel vrijwel altijd om een bezoekje te brengen aan de spawnplek van de Ghost. Was deze al in bezit dan werd het nieuwe doel om de bestuurder uit MIJN Ghost te schoppen. Het voertuig moest en zou daarbij intact blijven zodat ik mijn space kontje er vervolgens zelf in kon zetelen en vervloek diegene die wel genadeloos een plasmagranaat op het voertuig durfde te plakken.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

De liefde voor het voertuig gaat echter voorbij wat, toegegeven, een rare obsessie lijkt te zijn. Mijn beruchte kill streaks waren een terugkerend fenomeen, waarbij ik ieder potje het gerucht dat vrouwen niet kunnen rijden totaal ontkrachtte. Vooral het omver rijden van andere spelers vond ik een genot in de game. Dit omdat ik alle sneaky plekjes kende waarvan niemand ooit dacht een voertuig tegen te kunnen komen. Totdat ik in volle glorie in de Ghost kwam aanrazen natuurlijk. Voordat diegene ook maar een kant op kon, lag hij onder mijn scooter. Toegeven was dit niet altijd een even strak plan. Ik kwam met regelmaat vast te zitten, wat dan weer tot mijn eigen dood leidde. Zoals te verwachten kroop ik bij respawn uiteraard meteen terug om het verhaaltje braaf verder op te pakken.

Schrijvende over deze ervaringen heb ik eigenlijk geheid weer zin om Halo op te pakken en dan natuurlijk in de Ghost te springen. De gedachte mensen weer zo gek te maken dat zij enkel nog een plakgranaatje op mij willen plakken reikt naar mij uit. Je zou gerust de kritiek kunnen leveren dat dit het spel een tikkeltje onsportief kan maken. Ik ontken dit niet, maar heb desalniettemin de tijd van mijn leven. En daar gaat het om. Dat brengt mij dan ook tot de vraag waar jij je lol uithaalt in de Halo-franchise? Heb jij ook een specifiek wapen of voertuig dat je moet en zal bemachtigen? Of ga je meer strategisch te werk met dat wat je tegenkomt?

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.