Halo duidelijk voelbaar in Windows 10

Halo duidelijk voelbaar in Windows 10

Tijdens haar evenement rondom Windows 10 heeft Microsoft laten zien dat ze de Halo-lijn door gaan zetten. Waar eerder een virtuele assistente op de mobiele telefoons de naam Cortana kreeg (en zelfs ingesproken werd door Jenn Taylor, de stemactrice die Cortana in de Halo-games van haar stem voorzag), krijgt Windows 10 de nieuwe internetbrowser ‘Spartan’. Spartan, waar Master Chief uiteraard toebehoort, is een browser die je kunt zien als de officieuze opvolger voor Internet Explorer. De browser komt met drie nieuwe features.

Als eerste is de ‘note-taking mode’ bevestigd. Hierin kun je een soort screenshot maken van de website waarna je er snel aantekeningen bij kunt zetten, een feature die we eerder al zagen in Microsoft Word. Daarnaast wordt er een leeslijst in de browser verwerkt. Hierin kunnen pagina’s opgeslagen worden die je later nog eens op je gemak wil lezen. Het is te vergelijken met de leeslijst uit Safari. Daarnaast brengt de leeslijst een mogelijkheid om de kern van je webpagina te lezen, zonder afleidingen zoals plaatjes, advertenties en reacties. Ook een functie die we kennen uit Safari (de reader-weergave). De leeslijst wordt uiteraard gesynchroniseerd tussen al je Windows-apparaten.

De derde grote feature is Cortana. De virtuele assistente van de telefoons maakt haar intrede zodat je internet kunt besturen met je stem. Op deze manier kun je sneller informatie vinden op een nieuwe website. Zonder een webpagina te navigeren kun je middels je stem de route naar een restaurant opvragen waarna Spartan de route voor je zal plannen. Cortana zal een groot onderdeel zijn in Spartan. Spelers van Halo weten dat een bepaalde Spartan beter werd met Cortana als begeleiding.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.