HDMI-probleem PlayStation 4 door fabricagefout

HDMI-probleem PlayStation 4 door fabricagefout

Verschillende bezitters van een PlayStation 4 (het systeem is afgelopen vrijdag verschenen in Amerika), liepen tijdens het aansluiten van hun nieuwe console tegen een bizarre fout. De HDMI-kabel past niet. Hierdoor bleef het stekkertje van de kabel half uit de console steken wat zorgde voor storingen in het beeld. Uit onderzoek is gebleken dat het gaat om een fabricagefout.

Bij een aantal PlayStation’s is een stuk metaal in de HDMI-poort niet goed platgedrukt. Hierdoor steekt het nog iets te ver uit, precies hetgeen waardoor de kabel niet past. Je kunt het stukje metaal wel zelf platdrukken met je vingers. Mocht je op 29 november een PlayStation 4 kopen en de kabel past niet, met een druk op het metaal is het zomaar op te lossen. Druk niet te hard de kabel er in wanneer deze echt niet past, dit kan zorgen voor blijvende schade aan de kabel.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.