Het succes van de populaire serie Game of Thrones

Het succes van de populaire serie Game of Thrones

Tegenwoordig zijn er steeds meer series zoals The Walking Dead en Game of Thrones waar per aflevering miljoenen dollars in worden gestoken. Vaak zorgt zo’n groot budget ook voor een serie van goede kwaliteit. Bij de razend populaire hitserie Game of Thrones (GOT) wordt er gemiddeld 4 miljoen dollar per aflevering als budget geïnvesteerd.

Mede dankzij het hoge budget heeft het ongekend veel fans gekregen en zijn er 7 seizoenen van de tv-serie al geboekt. Het is ook te merken op IMDB, want daar wordt er door de kijkers gemiddeld een 9.5 gegeven aan GOT. De serie zelf is gebaseerd op de boeken die George R.R. Martin schreef. Deze waren ook zeer populair onder het publiek. Alles is zo goed verlopen rond om GOT waardoor er zelfs een game van is gemaakt.

De game wordt uitgebracht door Telltale Games. Dit is een Amerikaanse computerspelontwikkelaar en heeft al meerdere games uitgebracht waaronder ook The Walking Dead. Deze werd gebaseerd op seizoen 1 van de tv-serie. Ze hebben veel succes gehad met de game en hierdoor is het ook mogelijk geworden om een deel 2 van The Walking Dead te spelen en deze gaat dan over seizoen 2.

De GOT game zal uit 6 delen komen te bestaan en de gebeurtenissen vanaf het eind van seizoen 3 tot aan het begin van seizoen 5 in de tv-serie zullen aan bod komen. Het begint bij House Forrester. De leden van House Forrester moeten er alles aan doen om hun verschrikkelijk lot te vermijden. In totaal kun je kiezen uit 5 personages en alles wat tijdens de game gebeurd door de gekozen personage heeft weer effect op de andere. De personages zijn of familieleden van de Forrester familie of bediendes van de familie. Tijdens het spelen bezoekt de speler locaties als King’s Landing en de The Wall. Dit zal zeer bekend voorkomen voor de kijkers van de tv-serie.

Er zullen een aantal actie momenten inzetten waarbij gevochten moet worden, maar het is vooral een game met een sterk verhaallijn waarin de personages die gespeeld kunnen worden het lot van House Forrester veranderen. Naast de 5 speelbare personages zijn er ook nog andere personages die er in voorkomen. Tyrion is een populaire personage in GOT. Dit komt vooral omdat hij bekend staat om zijn grappen en manier van leven. Het is dan ook niet voor niets dat hij de Joker in deze Ladbrokes blogpost is. Ook hij zal terug te vinden zijn in de game.

De game heeft hoge verwachting gewekt aangezien de boeken en de serie zo een groot succes zijn geworden, maar het lijkt erop dat de game hier ook aan zal voldoen.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.