Hitman Preview

Hitman

PC PlayStation 4 Xbox One
8.5

Sterk

8.7

User Avg

Hitman Preview

Hitman Preview

Kennen jullie Agent 47 al? Nee? Dan is het nu de ideale tijd om kennis met hem te maken. Dit jaar komt namelijk Hitman uit. De allereerste Hitman zonder ondertitel. Hitman gaat ook over de eerste dagen van onze getrainde huurmoordenaar. Een moordenaar zo goed in zijn werk dat andere sluipmoordenaars als Ezio en Sam Fisher een aantal stappen achteruit gaan wanneer ze zijn naam horen. Hitman heeft altijd in het teken gestaan van het op meerdere manieren uitroeien van je doelwit. Met de vorige game was dit volgens fans iets te lineair, maar met deze game willen ze weer terug naar de roots. Zelf heb ik wel genoten van Absolution, maar ik begreep wel dat anderen hier iets misten. Ik heb aan de slag mogen gaan met de beta van Hitman en ik zal mijn eerste indrukken aan je kenbaar maken.

Je krijgt naar mijn vermoeden de allereerste missies van de game voorgeschoteld. De game begint met een scène waarin jij als Agent 47 kennis maakt met Diana. Diana ken je van voorgaande games als je enige vertrouwde contact, tenminste tot en met Absolution. (Daar ga ik verder niet op in, maak je geen zorgen.) Diana kent jou niet en je gaat voor een geheime organisatie werken. Logischerwijs word je door zowel Diana als de organisatie zelf nog niet vertrouwd. Daarnaast moet je jezelf nog bewijzen. Je kan namelijk niet zomaar mensen gaan omleggen, stel je voor dat je er niets van bakt!
Na deze scène begint de game. Jij gaat met de kale 47 een aantal trainingen doen. Maak je geen zorgen, je moet geen hindernisbaan lopen of iets dergelijks, je krijgt een oefencasus voorgeschoteld. Sterker nog: voor de beta krijg je drie oefencasussen voorgeschoteld. Deze casussen spelen zich af in een gigantische loods. Dit zorgt voor een unieke omgeving, aangezien de omgeving in de loods ook opgebouwd is. Je eerste training is namelijk op een schip. Dit is zogenaamd aan de pier en op dit schip moet jij je slachtoffer omleggen. In deze training gaat je handje nog vastgehouden worden en krijg je exact uitgestippeld hoe je het doelwit moet vermoorden. Niet erg spannend, maar zo leer je het spel wel goed kennen.

Na deze training, waar je natuurlijk alleen je doelwit omlegt, een acteur die je niet daadwerkelijk dood maakt, kan je met dezelfde casus aan de slag gaan. Dit keer wel op jouw manier. Je kan het slachtoffer omleggen met explosieven, een zwaar wapen, je kan zijn nek breken, of misschien met je ijzerdraad het doelwit wurgen. Je hoort het al, de acteurs kunnen wel ontzettend goed acteren. Je kan je ook voordoen als zijn contact en zijn vertrouwen winnen waarna je het slachtoffer met een welgeplaatst schot tussen de ogen omlegt. Je merkt al snel dat alles een mogelijkheid is. Als je wil kan je ook zonder vermomming door de voordeur komen, maar al snel merk je dat dit belachelijk moeilijk is en niet de manier waarop Hitman gespeeld moet worden. Hordes beveiligers en agenten komen op je af met getrokken wapen en zij zullen je zo snel mogelijk proberen te stoppen. Dit vragen zij niet, dit zeggen zij niet, het is lood tegen lood.
Na deze casussen krijg je een compleet nieuwe casus voorgeschoteld. Volgens Diana is deze ontzettend moeilijk en heeft nog nooit een rekruut deze gehaald. Echter zien ze jouw potentie en willen ze dat je het probeert. Je moet binnensluipen in een militaire basis, waarna je een doelwit diep in de basis moet omleggen. Dit kan je op ontelbaar veel manieren doen. Je kan zelfs gesprekken afluisteren van onderhoudsmensen om nog meer mogelijkheden tot omleggen te horen. Ontzettend lastig om deze moord uit te voeren en nog lastiger wanneer je puur en alleen het doelwit wil vermoorden en geen andere slachtoffers wil maken. Ik heb de missie meerdere keren gedaan op verschillende manieren waarop ik de ene keer miserabel faalde en de andere keer met vlag en wimpel slaagde. Het lukte mij echter niet om slechts het doelwit om te leggen. Ik heb helaas altijd wel een militair of monteur het graf mee in moeten nemen.

Hitman lijkt een goede game te worden. Terug naar de roots van Hitman. Je kan missies op ontelbaar veel manieren voldoen en dat is leuk. Het enige wat ik op de beta heb aan te merken is dat het vechten nogal onwennig is, waar je aan een soort QTE’s moet voldoen. Deze zijn echter moeilijk zichtbaar. Daarnaast was de framerate op PlayStation 4 ook niet altijd optimaal. Echter ben ik ervan overtuigd dat dit nog opgeknapt gaat worden. Hitman lijkt een ontzettend goede game te worden voor zowel nieuwkomers als fans. Dat de game in delen of ‘episodes’ uitkomt, zou de game misschien kunnen schaden, maar in elke missie zit zoveel replay value, dat dit totaal niet het geval hoeft te zijn. Kijk jij al uit naar de release?