Honderd games voor PlayStation 4 in 2014

Honderd games voor PlayStation 4 in 2014

De PlayStation 4 is overal in de wereld uitverkocht. Misschien kom je hem met veel toeval ergens tegen, maar de kans op een leeg schap is groter. Sony laat weten dat er nieuwe voorraden worden verwacht op een korte termijn.

Achter gesloten deuren liet Sony tijdens een vergadering weten dat er maar liefst honderd games voor de nieuwe console gaan verschijnen dit jaar. Daarnaast zijn er 48 miljoen screenshots en video’s gedeeld tot op heden vanaf de PlayStation 4. Via Twitch en Ustream is zo’n 1.7 miljoen uur gestreamed en zijn alle gamers goed voor zo’n 34 miljoen uur speeltijd per week. Wanneer de overige functies hierbij opgeteld worden staat de PlayStation 4 50 miljoen uur per week aan.

Call of Duty: Ghosts, FIFA 14 en Battlefield 4 zijn nog steeds de best verkopende games op het platform. Assassin’s Creed 4: Black Flag, Don’t Starve en NBA 2K14 zijn de meest populaire games wanneer het Remote Play met een Vita betreft. Negentig procent van de console-bezitters zijn aangesloten op het internet, de PS3 deed er drie jaar over om 70 procent te behalen.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.