Ik speel nog steeds… Call of Duty: Infinite Warfare!

Call of Duty: Infinite Warfare

PC PlayStation 4 Xbox One
8.1

Sterk

6.3

User Avg

Ik speel nog steeds… Call of Duty: Infinite Warfare!

Ik speel nog steeds… Call of Duty: Infinite Warfare!

Soms moet je gewoon eerlijk toegeven dat je niet helemaal consequent bent. Vorige week schreef ik namelijk nog dat bepaalde games, waaronder Call of Duty: Infinite Warfare, nog te jong waren om in de ‘Ik speel nog steeds’ te komen. In een week kan er veel gebeuren, want deze week staat toch echt Call of Duty: Infinite Warfare in de spotlights. Wat is er veranderd? Nou, onder meer het nieuws over de eerste DLC van Infinite Warfare, waarin we opnieuw (tenminste, zo lijkt het op het oog) een hele toffe zombie-ervaring krijgen. Maar ook de gratis speeltijd van Call of Duty: Infinite Warfare afgelopen weekend. Is de nood echt zo hoog dat Infinity Ward de game zes dagen lang laat uitproberen door gamers? Ik speel in ieder geval nog steeds… Call of Duty: Infinite Warfare.

Ik kan soms de smaak van ‘de grote massa’ echt niet snappen. Bepaalde games worden helemaal de hemel in geprezen, terwijl ik niet verder dan een ‘meh’ kom. Terwijl ik een aantal van mijn favoriete games blijkbaar onder ‘guilty pleasures’ moet scharen, want ‘de grote massa’ vind het allemaal niks. Moet ik het spelen van Infinite Warfare ook onder het spelen van een guilty pleasure plaatsen? Als we YouTube mogen geloven wel. Nog nooit kreeg een trailer voor een game zo veel dislikes in zo’n korte tijd. Slechts Justin Bieber kreeg ooit meer dislikes op YouTube en we weten allemaal hoe die gast gehaat werd. Maar echt, ik snap het gewoon niet waarom Infinite Warfare vooraf al zo veel haat kreeg. Zijn die Call of Duty fans nou echt zo koppig?
Al jaren schreeuwen er een hoop Call of Duty-fans om verandering. De campagnes zijn saai, de multiplayer is elk jaar hetzelfde en we willen eens een andere setting. Goed, we hebben de afgelopen jaren wat anders gehad met de semi-futuristische stijl van Advanced Warfare en Black Ops III. De setting van die laatste vond ik persoonlijk heel suf. Doe het goed of doe het niet, maar dat semi-futuristisch trok ik eigenlijk niet. Dit jaar doet Infinity Warfare het anders: volledige futuristische shit. We gaan de ruimte in, we gaan naar Mars, we gaan naar andere planeten en we gaan samen met robots vechten.

En daar werd ik best vrolijk van! Eindelijk eens een Call of Duty die wat anders doet. Oké, ik weet dat een hoop fans graag een stap terug het verleden hadden gezien, maar dit is in ieder geval behoorlijk anders dan de andere Call of Duty-titels. Maar wat schetste mijn verbazing? De Call of Duty-fans die zo hard geschreeuwd hebben om verandering, vonden het ineens niets. Dit was geen Call of Duty meer, werd er gezegd. Daar ben ik het dus totaal niet mee eens. Kijk maar naar de multiplayer van Infinite Warfare. Die is bijna hetzelfde als de zo geliefde multiplayer van Black Ops III. Maar de ‘kenners’ wisten vooraf zeker dat de multiplayer niks kon worden. Het zal wel allemaal veels te futuristisch zijn geworden… Blijkt maar weer dat je vooraf ook lang niet altijd kunt weten hoe een game gaat worden.

Nu ik de game al een tijdje aan het spelen ben kan ik de haat dan nog steeds niet snappen. Oké, dat de multiplayer bijna hetzelfde is als die van Black Ops III is niet echt netjes te noemen. Maar het is wel begrijpelijk, gelet op de populariteit van Black Ops III. Bovendien gaven een hoop fans aan dat zij bang waren dat het niet meer als Call of Duty ging aanvoelen. Dan heb je volgens mij niets te klagen als de game bijna hetzelfde speelt als voorgaande jaren. Als games als FIFA er al jaren mee wegkomen, waarom zou de multiplayer van Call of Duty er dan niet mee weg kunnen komen?

https://www.youtube.com/watch?v=6370S37UNik

Maar even genoeg over de multiplayer. De reden waarom ik vooral zo positief ben over de nieuwste Call of Duty is de single-player en de Zombie-mode. De singleplayer is de beste in jaren. Het verhaal zit tof in elkaar, met karakters die ook nog eens best wel diepgaand zijn. Als je gaat geven om een robot met gevoel, dan weet je dat de makers goed hun best hebben gedaan. Van Call of Duty weet je wat je kunt verwachten: een hoop spektakel. Maar ook daar wist Infinity Ward mij te verrassen: gevarieerde missies en de keuze uit een aantal zijmissies die je in je eigen tempo en volgorde kon doen. Dan heb ik het nog niet eens gehad over de Zombie-mode. Zombies in Spaceland is de tofste Zombie-map die ik ooit gespeeld heb: een leuke, grappige setting. Die Zombie-mode moet zich wat mij betreft niet te serieus nemen en juist draaien om de fun. Dat is precies wat Zombies in Spaceland tot een topper maakt.

Oprecht, de haat op Call of Duty: Infinite Warfare mag van mij echt wel wat minder. Natuurlijk, het is niet de meeste vernieuwende shooter die je dit jaar zult spelen. Maar waar velen vonden dat dit misschien wel de dood van Call of Duty kon zijn, ben ik het daar zeker niet mee eens. De singleplayer en de zombie-mode zijn in mijn ogen de beste in jaren. Dat de multiplayer dat niet de meeste originele is, so be it. Ik geniet met volle teugen van het pakket dat Call of Duty: Infinite Warfare heet.

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.